TİP'te Gökhan Zan depremi: AK Parti’den para istediği iddia edildi

TİP'te Gökhan Zan depremi: AK Parti’den para istediği iddia edildi

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığı, parti yönetimi tarafından geri çekildi. Zan'ın AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği ve TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık yaptığı iddia edildi.

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Zan'ın AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği ve TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık yaptığı iddia edildi.

Gökhan Zan adliye önünde yaptığı açıklamada, "Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde en iyi bildikleri FETÖ'cü yöntemlere, montajlara sarılıyorlar" dedi. Zan, adaylığından vazgeçmeyeceğini ve halkının desteğiyle mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

1-001.jpg

TİP KARIŞTI

Gazeteci İsmail Saymaz'ın TİP yetkilileri ve Gökhan Zan ile yaptığı konuşmaların aktarımına göre, Zan'ın AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği ve ikinci bir görüşmede TRT spor yorumculuğu için pazarlık yaptığı öne sürüldü. Bu iki görüşmenin kayıtları TİP'in de dikkatini çekti ve adaylığın geri çekilmesi kararının alınmasına neden oldu.

TİP yetkilileri ses kayıtlarının montaj olduğuna dair iddiaları inandırıcı bulmadıklarını ve Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesi kararını aldıktan sonra suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.