Çaya zam mı geldi? Çay fiyatları ne kadar oldu? Çaykur çaya zam mı yaptı?

Çaya zam mı geldi? Çay fiyatları ne kadar oldu? Çaykur çaya zam mı yaptı?

ÇAYKUR çay fiyatlarına zam yaptı. Vatandaşlar zam haberinin ardından ÇAYKUR ne kadar zam yaptı? Çay fiyatları ne kadar oldu? Çaya ne kadar zam geldi? sorularının yanıtını arıyor.

ÇAYKUR, 2023 yılına ilişkin yaş çay alım fiyatını açıkladıktan sonra kuru çay fiyatlarına zam yaptı. Kilogram başına 11.30 TL olarak belirlenen fiyat, destek primini de içeriyor ve yüzde 64 artışı temsil ediyor. ÇAYKUR, bu yeni fiyatlarla birlikte toptan satış yapan şirketlere yeni fiyat listelerini iletti.

En popüler çay markaları olan Tiryaki ve Rize Turist markalarında da artış yaşandı. Ocak 2023'te yayımlanan eski listede, 1 kilogram Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97.81 TL iken, yeni listede bu fiyat 141.54 TL olarak belirlendi. Bu da Rize Turist çayında yüzde 44.7 zam demek.

Tiryaki çayı ise eski listede 95.95 TL olan tavsiye edilen perakende satış fiyatıyla, yeni listede 138.38 TL'ye yükseldi. Bu da Tiryaki çayında yüzde 44.2 zam demek. ÇAYKUR'un tüm çay kategorilerindeki zam oranının ortalaması ise yüzde 43.

BİR ZAM DAHA GELEBİLİR

ÇAYKUR tarafından yapılan bu zamların etkisi, Temmuz ayı enflasyon rakamlarında görülecek. TÜİK'in Mayıs ayı verilerine göre, çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri grubu aylık bazda yüzde 1.48 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 47.25 arttı.

Sektör paydaşları, ÇAYKUR'un ilerleyen aylarda çaya yüzde 10-15 oranında daha bir zam yapabileceğini öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.