TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan iddialı çıkış: Dünyada en çok ülkeye ihracat yapan biziz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan iddialı çıkış: Dünyada en çok ülkeye ihracat yapan biziz

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Bursalı iş insanlarına yönelik yaptığı konuşmada “Dünyada en çok ülkeye ihracat yapan ülke biziz. Küçümsemeyin. Amerika var, Çin var, şu var, bu var aklınıza kim gelirse gelsin” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında Bursalı iş insanları ile buluştu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında yaptığı konuşmada Türkiye’nin ihracatına ilişkin açıklamalarda bulunan Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Dünyada en çok ülkeye ihracat yapan ülke biziz. Küçümsemeyin. Amerika var, Çin var, şu var, bu var aklınıza kim gelirse gelsin. Demek ki kaliteli üretiyoruz, fiyat rekabetinde dünyayla rekabet edebilir hale gelmişiz” dedi.

a2321.jpg

İLK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLACAĞIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Hedefimiz ne? Birinci hedefimiz, Türk özel sektörü olarak müthiş başarı hikayesi yazdık ve yazmaya da devam ediyoruz. Dünyada en çok ülkeye ihracat yapan ülke biziz. Küçümsemeyin. Amerika var, Çin var, şu var, bu var aklınıza kim gelirse gelsin. Demek ki kaliteli üretiyoruz, fiyat rekabetinde dünyayla rekabet edebilir hale gelmişiz. Burada inşallah hedefimiz, ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında görmek.”

adadarw.jpg

DÜNYADA BURSA’NIN İZİ VAR

Hisarcıklıoğlu, TOBB'un en büyük görevinin Türkiye'deki illerin ticaret ve sanayi odalarının sıkıntılarını siyasi iradeye aktarmak ve çözüm yollarını göstermek olduğunu belirterek, “ Bütün kümelenme kendiliğinden burada olur. Neredeyse yan sanayiniz, ana üreticinin üstüne çıktı ihracatta rakam itibariyle. Dünya otomobillerine bütün parçalar Bursa'dan gidiyor neredeyse. Gurur duyacağız. Eskiden bunları hayal bile edemezdik ama bugün dünyada dolaşan arabalarda bizim Bursa'nın izi var. Makinede, tekstilde, Türkiye'nin üretim merkezi olan Bursa'mız, yüksek teknoloji sektörlerinin üretim merkezi olması yolunda da hızla ilerlemektedir. Bu vizyoner anlayışlarından dolayı başkanımıza, yönetimine, meclisine, genel sekreterimiz ve tüm kadrosuna huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.