TOGG dolandırıcılığına 3 tutuklama

TOGG dolandırıcılığına 3 tutuklama

Mersin’de sahte internet sitesinden TOGG aracı satın almak isteyenleri dolandırdıkları iddia edilen 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, TOGG’u satın almak için kayıt olduğu siteden bir banka hesabına 60 bin lira yatıran E.E, dolandırıldığını anlayınca Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etti. Şikâyetin üzerine çalışmalara başlayan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, mağdur olan kişinin para gönderdiği hesabın sahibinin Y.Ç olduğunu belirtti. Polis, takibe aldığı Y.Ç ve O.T. bankaya para çekmeye giderken yakaladı.

PARAYA EL KONULDU

Zanlıları para çekmeye yönlendirildiği öne sürülen E.M. de Ankara’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli hesap sahiplerinden S.K. de İstanbul’da gözaltına alındı. Zanlıların banka hesaplarına farklı illerden 21 farklı kişinin toplamda 1 milyon 316 bin 500 lira gönderdiği tespit edildi.

Mağduriyetin önlenmesi adına hesaplara bloke konuldu. Mersin’e getirilen 3 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. İstanbul’da adliyeye götürülen S.K. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.