TOKİ Başkanı Ömer Bulut Mamak kura çekiminde önemli açıklamalar yaptı

TOKİ Başkanı Ömer Bulut Mamak kura çekiminde önemli açıklamalar yaptı

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, Başkentte 2 Ocak 2023 tarihinde başlayan kura çekimlerinde 14 bin 854 hak sahibinin belirlendiğini dile getirdi. TOKİ Başkanı Bulut, Mamak kura çekiminde konuşma yaptı.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, "İlk Evim Arsa" ve "İlk İş Yerim" kampanyasının 13 Eylül 2022'de başladığını hatırlattı. Bulut, Mamak kura çekiminde, kısa sürede 81 ilde uygun ve nitelikli arsalar temin ederek, 684 proje geliştirip vatandaşa sunduklarını dile getirdi.

Bulut, bu projenin hayata geçirilmesine hiçbir devletin cesaret edemeyeceğini belirterek, TOKİ olarak ilk etapta 250 bin konut, 1 milyon altyapısı tamamlanmış konut arsası ve 10 bin iş yerinin inşası için çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Bulut, 81 ilden gelen 7 milyonun üzerindeki başvuruyu titizlikle incelediklerini, bu başvurulardan 5 milyon 57 bin geçerli talebi kuraya dahil ettiklerini söyledi.
Bulut, Ankara'da Mamak'tan Sincan'a, Çankaya’dan Altındağ’a birçok ilçede dönüşüm projeleri başlatıklarını aktardı. Bulut, “39 bini kentsel dönüşüm olmak üzere, yaklaşık 95 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Ankara’da şehrin merkezinde 700 bin metrekarelik alanda büyük bir yeşil alan oluşturduk, Başkent Millet Bahçesini Ankaralıların hizmetine açtık. Mamak en çok proje geliştirdiğimiz, temel attığımız, açılış yaptığımız ve kura çektiğimiz ilçelerimizin başında gelmektedir. Mamak’ta toplamda 15 bin 600 konut ürettik. Anayurt-Gülseren başta olmak üzere Yatıkmusluk'ta, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi ve Mutlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

ara-002.jpg

18 BİN 499 KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ Başkanı Bulut, bugün kurası çekilen 3 bin 645 konutla birlikte 'İlk Evim Projesi' kapsamında, Ankara'da 16 ayrı yerleşim alanında 18 bin 499 konut inşa edileceğini kaydetti. Bulut sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu konutlara yaklaşık 100 bini genç kategorisinde olmak üzere, toplam 220 bin müracaat olmuştur. 2 Ocak'ta başlayan Ankara’daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlenmiştir. Mamak’ta çekilecek kurayla birlikte Ankara'daki konut kuraları tamamlanmış olacaktır. Dün Gölbaşı'nda 1545 konutun kurasını çektik, vatandaşlarımızın büyük coşkusuna şahit olduk. Bu heyecan ve coşkuyu burada da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Mamak’ta inşa edeceğimiz 3 bin 645 konuta 38 bin 257 başvuru olmuştur. Bunun 63'ü şehit ailesi, 6'sı gazi, 2 bin 377’si engelli, 3 bin 586’sı emekli, 15 bin 425’i genç ve 16 bin 800’ü de diğer kategorilerde müracaat etmiştir."

YEPYENİ YAŞAM ALANLARI

Bulut, bu projeyi nasıl yapacaklarının kendilerine sorulduğuna dikkat çekerek, 20 yılda 5 milyon vatandaşa nasıl yuva yaptılarsa, yeni üretecekleri konutları, imarlı arsa ve iş yerlerini de süresi içinde vatandaşlara teslim ederek şehirlere yepyeni yaşam alanları kazandıracaklarını söyledi.

Bulut, kurada ismi çıkmayan vatandaşlar için ikinci 250 bin konut kampanyasını başlatarak toplamda 500 bin konut inşa edileceklerini anlattı. Aynı zamanda Bulut, kendi evini yapmak isteyen vatandaşlar için de Ankara'da 100 bin konutluk, altyapısı hazırlanmış arsa projesinin işlemlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.