Tolga Ciğerci 7 yıl sonra başladığı yere dönüyor

Tolga Ciğerci 7 yıl sonra başladığı yere dönüyor

Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve Ankaragücü'nde forma giydikten sonra futbola başladığı Almanya'ya geri dönen Tolga Ciğerci kimdir, Tolga Ciğerci nereli, kaç yaşında?

Başkentin Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, Tolga Ciğerci'nin transferi için Hertha Berlin ile anlaştı. Tolga Ciğerci yeniden Almanya'da... Ankaragücü'nün Tolga Ciğerci transferiyle birlikte Tolga Ciğerci kimdir, Tolga Ciğerci nereli, kaç yaşında sorularına cevap aranmaya başladı.

Tolga Ciğerci 23 Mart 1992, Almanya doğumludur. Ocak 2023 itibariyle 31 yaşında olan sporcu, Almanya'da yetişmiş Türk milli futbolcudur. Bundesliga takımlarından Hertha Berlin'de oynuyor.

Tolga Ciğerci, futbola Almanya'da doğduğu şehir olan Nordenham'ın takımlarından SV Phiesewarden'de başladı. 1998-2000 arası bu takımın altyapısında forma giydikten sonra Arminia Vöhrum altyapısına geçti ve 5 sene burada forma giydi. 2005'te ise VfL Wolfsburg'nu altyapısında forma giymeye başladı.

GALATASARAY, FENERBAHÇE, BAŞAKŞEHİR, ANKARAGÜCÜ

8 Ağustos 2016 tarihinde Tolga, Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı fesheden Ciğerci, 31 Ağustos 2018 tarihinde Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı fesheden Ciğerci, 1 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Başakşehir'e transfer oldu. Tolga Ciğerci yeni sezon öncesi ise Başakşehir'den Ankaragücü'ne transfer olmuştu. Tolga Ciğerci yıllar sonra Avrupa'ya geri dönmüş oldu.

ANKARAGÜCÜ'NDEN AÇIKLAMA

Bu arada, Ankaragücü'nden sezon başında kadrosuna kattığı orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci'nin Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'e transferi konusunda anlaşma sağlandığı konusunda bir açıklama geldi. Açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Tolga Ciğerci'nin transferi için Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Tolga Ciğerci'ye bugüne kadarki emekleri için teşekkür ediyor, kariyerinin yeni döneminde başarılar diliyoruz" denildi.

Öte yandan MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin’de Twitter hesabından “Futbolcumuz kariyerine Almanya'da devam etmek istedi. 350.000 Euro bonservis, Hertha'nın ligde kalması halinde 150.000 Euro ödeme alacağız” ifadeleriyle transferi doğruladı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.