Tolunay Kafkas’lı Ankaragücü Başakşehir karşısında

Tolunay Kafkas’lı Ankaragücü Başakşehir karşısında

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Medipol Başakşehir ile MKE Ankaragücü yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte ligde 8. kez rakip olacak.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Başakşehir ile Ankaragücü yarın saat 16.00'da Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

tolunay-kafkas-basaksehir-1.jpg

TÜM MAÇLARI BAŞAKŞEHİR KAZANDI

Geride kalan 7 maçın hepsini Başakşehir kazanırken, Ankaragücü henüz galibiyet alamadı.
Turuncu-lacivertliler, ligde aldığı 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle topladığı 41 puanla 6. sırada bulunuyor. Ankaragücü ise 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyetle topladığı 25 puanla 15. sırada yer alıyor. Ligin ilk yarısında Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, İstanbul temsilcisinin 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

Başakşehir, Süper Lig'de en son 22. haftada oynanan Konyaspor maçından galip ayrıldı. Turuncu-lacivertliler, bu müsabakanın ardından oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. İstanbul ekibi, bu 4 karşılaşmada Kayserispor'a 1-0, Alanyaspor'a 1-0 ve Beşiktaş'a 2-0'lık skorlarla kaybederken, ligin son haftasında Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı.

tolunay-kafkas-basaksehir-2.jpg

TOLUNAY KAFKAS’IN İLK MAÇI

Tolunay Kafkas, Ankaragücü'nün başında ilk maçına çıkacak. Süper Lig'de topladığı 25 puanla 15. sırada yer alan MKE Ankaragücü, hafta içinde teknik direktörlük değişikliğine gitti. Sarı-lacivertliler, Sedat Ağçay'dan boşalan teknik direktörlük görevine tecrübeli çalıştırıcı Tolunay Kafkas'ı getirdi. Tolunay Kafkas, Başakşehir maçı ile Ankaragücü'ndeki teknik direktörlük görevinin ilk sınavına çıkacak. Ligde son olarak Sivasspor'a 2-0 mağlup olan Ankaragücü, Başakşehir karşısında kazanarak düşme hattından kurtulmak istiyor.

Başakşehir'in bu sezon ligde en golcü oyuncusu Deniz Türüç oldu. 30 yaşındaki futbolcu ligde oynadığı 20 maçta 6 gol atarken, 1 de asist kaydetti. Ankaragücü'nün en skorer oyuncusu konumunda ise sezon başında takıma katılan Ali Sowe bulunuyor. 28 yaşındaki Gambiyalı oyuncu, ligde çıktığı 22 maçta 7 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.

tolunay-kafkas-basaksehir-3.jpg

“BAŞAKŞEHİR, BELLİ OYUN ANLAYIŞI OLAN BİR KULÜP”

Başakşehir ile Ankaragücü arasında oynanacak mücadeleyi hakem Abdülkadir Bitigen yönetecek. Bitigen'in yardımcılıklarını Hakan Yemişken ile Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Murat Erdoğan olacak. Tolunay Kafkas, “Başakşehir, topa sahip ve belli oyun anlayışı olan bir kulüp. Çok iyi hocası olan, iyi bir takıma karşı oynayacağız. Bizim için de büyük bir heyecan olacak. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Son 10 hafta, ligin boyu oldukça kısaldı. Kim hata yaparsa bedelini ödeyecek. Biz az hata yapmak istiyoruz. Takımımız, camiamız güçlü. Çok güçlü bir başkanımız var. Güçlü taraftarımız var. Benim de güçlü ve inatçı bir yapım var. Bu süreci en iyi şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.