Toplu İş Sözleşmesinde beklenen gün geldi

Toplu İş Sözleşmesinde beklenen gün geldi

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklama kapsamında bugün imzalanması planlanan Sağlık çalışanı toplu iş sözleşmesi için gözler Sağlık Bakanlığının vereceği zamda.

Sağlık Bakanlığı'nda toplu iş sözleşmesi imza törenine saatler kaldı. Öz Sağlık İş, resmi açıklamasında toplu iş sözleşmesinin Pazartesi günü, bazı düzeltmelerin yapılması ve Bakanlık bürokrasisi ile sendika yönetiminin katılımıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

GEÇMİŞE DÖNÜK ÖDEMELER ALINABİLECEK Mİ?

Eğer toplu sözleşme Pazartesi günü imzalanırsa, sağlık çalışanlarının maaşlarının zamla birlikte ödeneceği öngörülmektedir. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Hizmet İş Sendikası'nın Pazartesi günü saat 10:00'da bir toplantı yaparak Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalayacakları ifade edilmektedir.

Ayrıca, bilgilere göre, toplu sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte geriye dönük toplu ödeme yapılacağına dair kulis bilgileri bulunmaktadır. Bu durumda, çalışanlara Kurban Bayramı öncesinde ek ödemelerin yapılabileceği belirtilmektedir.

Ancak, kesin bilgilerin resmi açıklamalarla ve toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından netleşeceğini hatırlatmakta fayda var. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak resmi duyurular ve açıklamalar takip edilmelidir.

saglik-1.jpgsaglik-2.jpg

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.