Toplu kopya çekildiği belirlenen Açıköğretim Lisesi, AÖL Sınavı iptal mi edildi?

Toplu kopya çekildiği belirlenen Açıköğretim Lisesi, AÖL Sınavı iptal mi edildi?

Sınavlar yeni bir kopya iddiası ile gündemde. Bu kez de Açıköğretim Lisesi, AÖL Sınavı’nda toplu kopya çekildiği ortaya çıktı. Peki kopya çektikleri nasıl tespit edildi, AÖL sınavı tümden iptal mi, kopyacılar bir daha sınava giremeyecekler mi?

Sınavlar yeni bir kopya iddiası ile gündemde. Bu kez de Açıköğretim Lisesi, AÖL Sınavı’nda toplu kopya çekildiği ortaya çıktı. 9 Aralık’ta çevrimiçi olarak başlayan sınavlarda pekçok öğrencinin kopya çektiği saptandı ve bu öğrencilerin sınavları iptal edildi. Sınavı iptal edilen öğrenci sayısı 60 binlerle ifade ediliyor.

AÖL sınavı iptal mi?

Bu, Açıköğretim Lisesi Sınavı’nın tümden iptali anlamına gelmiyor. Edinilen bilgilere göre, açık lise sınavında kopya çektikleri belirlenen 60 bin öğrencinin sınavı Gözlemciler Komisyonu tarafından iptal edildi.

Kopya nasıl tespit edildi?

Açıköğretim lisesi birinci dönem sınavlarına 9 Aralık'ta çevrimiçi olarak start verilmişti. 11 gün erişim süresi olan sınava giren öğrencilerden bazılarının cep telefonlarıyla soruların fotoğraflarını çekerek paylaştıkları saptandı önce. Bunun üzerine sınav hareketleri ve verileri üzerinden kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

Şimdi ne olacak, bir daha sınava giremeyecekler mi?

Gözlemciler Komisyonu tarafından tüm sınavları iptal edilen öğrenciler 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları'na alınmayacak. Sınavlara yalnızca öğrenim çağı dışında olanlar girebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.