Trendyol geri adım attı: Vatandaşlar samimi bulmadı
Filistin temalı ürünlerin satışını yasaklayan, satışta olan ürünleri sitesinden kaldıran Trendyol’dan konu ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, ‘‘Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır’’ denildi.
İsrail’in Filistin üzerine uyguladığı soykırım girişiminin ardından olay henüz güncelken ve konunun hassaslığı tazeyken dünyaca ünlü alışveriş sitesi Trendyol’dan ilginç bir adım gelmişti. Sitesinde satışı gerçekleştirilen Filistin temalı ürünlerin satışını durdurmuş, bu adım sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu. Trendyol konu ile ilgili bir açıklama yayınlasa da sosyal medya kullanıcıları bu açıklamayı samimi bulmadı.

KASITLI KALDIRMADIK
Filistin temalı ürünleri kasıtlı kaldırılmadığının belirtildiği açıklamada, ‘‘Mevcut ürünlere yönelik arama taleplerinin olağanın üzerinde bir hızda artması sonucunda söz konusu ürünler site-içi arama motorunda sistemsel incelemeye girmiş ve teknik ekiplerimizin müdahalesi sonucunda çok kısa sürede tekrar görüntülenmeye başlamıştır. Türkiye'nin Trendyoľu olarak, tarihin en acı insanlık dramlarından birini yaşayan Gazze Halkı için devletimiz ve milletimiz ile birlikte yas tutuyor, yaşanan insanlık suçlarının karşısında olduğumuzu da bu vesileyle kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz’’ ifadeleri kullanıldı.

NEYİN MASALINI ANLATIYORSUNUZ
Yapılan açıklamayı samimi bulmayan X(eski adıyla Twitter) kullanıcıları gönderinin altına eleştirel yorumlarda bulundu. C.K isimli kullanıcı, ‘‘Özür dilemek yerine yok sistem, yok arama motoru bahaneleri sunmayın. Hassas davranamadık, özür dilerim de geç. Neyin masalını anlatıyorsunuz?’’ şeklinde eleştirilerde bulundu. Ali Ekber Yıldırım isimli bir diğer kullanıcı ise, ‘‘Emperyalizm işte böyle, yüz kızarmadan yalan söyler. Yazıklar olsun’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Trendyol, müşterilerinin attığı mesajlara verdiği ilginç cevaplar sonrası yayınladığı açıklama ile gündem oldu. Açıklamanın samimi olmadığını ifade eden müşteriler ise Trendyol uygulamasını telefonlarından kaldırarak firmayı boykot etti.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.