TÜİK açıkladı: Ankara’nın 3 mahallesinde sadece 14 kişi yaşıyor

TÜİK açıkladı: Ankara’nın 3 mahallesinde sadece 14 kişi yaşıyor

TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Ankara’daki o mahallelerde sadece 14 kişi yaşıyor. Bulundukları yerler ise Çubuk, Kızılcahamam ve Nallıhan… İşte Ankara'nın en ıssız mahalleleri!

TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre 5 milyon 803 bin nüfusa sahip Ankara’da; Keçiören, Çankaya, Altındağ, Mamak gibi kalabalık ilçelerde 20-30 bin nüfusu olan mahallelere yakın nüfusa sahip; Çubuk, Kızılcahamam, Nallıhan ve Kalecik gibi ilçeler bulunuyor.

TÜİK’e göre bu ilçelerin bazı mahallelerinde nüfus 100 ve daha altında bulunuyor. Verilerde Ankara’nın 19 ilçesindeki toplam 139 mahallede 100’den daha az kişi yaşadığı görülürken; sadece 14 kişinin yaşadığı o mahaller Çubuk, Kızılcahamam ve Nallıhan’da bulunuyor.

cubukyazlica.jpg

139 MAHALLENİN NÜFUSU 100’DEN AZ

TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Ankara’da; 19 ilçedeki toplam 139 mahallenin nüfusu 100 ve altında bulunuyor. Verilere göre Ayaş, Bala, Elmadağ, Keçiören ve Pursaklar’da 1, Evren ve Sincan’da 2, Akyurt’ta 3, Çamlıdere ve Güdül’de 6, Kahramankazan ve Polatlı’da 8, Haymana’da 11 mahallenin nüfusu 100 ve altında iken; Şereflikoçhisar’da 18, Kalecik’te 21, Beypazarı’nda 25, Çubuk’ta 34, Kızılcahamam’da 36 ve Nallıhan’daki 44 mahallede 100 ve daha az bulunuyor. Çubuk, Kızılcahamam ve Nallıhan’daki o mahallelerde ise sadece 14 kişi yaşıyor.

kizilcahamam-golkoy.jpg

İŞTE O MAHALLELER

TÜİK’e göre Ankara’da; Çubuk Yazlıca Mahallesi, Kızılcahamam Göl Mahallesi ve Nallıhan’daki Nebioğlu Mahallesi’nde 14 kişi, Şereflikoçhisar Çatçat Mahallesi, Kalecik Şeyhmahmut Mahallesi ve yine Kızılcahamam’daki Turnalı Mahallesinde 15 kişi yaşıyor. Beypazarı Kurtkovan, Haymana Cingirli ve Nallıhan’daki Kulu Mahallelerinde 20 kişi yaşadığı kaydedilirken; Kızılcahamam Üyücek Mahallesinin nüfusu 24; Beypazarı Geyikpınarı Mahallesinin nüfusu 25, Kızılcahamam Yukarıhüyük ve Nallıhan Aşağıbağdere Mahallesinin nüfusu 27, Kalecik Tilki Mahallesinin ise nüfusu 29 kişi olarak belirtildi. Çubuk Sele, Haymana Devecipınarı ve Şereflikoçhisar Yusufkuyusu Mahallelerinin nüfusu ise 31 kişi olarak açıklandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.