TÜİK açıkladı: Türkiye’de en büyük sorun hayat pahalılığı

TÜİK açıkladı: Türkiye’de en büyük sorun hayat pahalılığı

TÜİK Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre Türkiye’de her 100 kişiden 33,8’i en büyük sorunu hayat pahalılığı olarak görürken onu eğitim ve yoksulluk takip etti.

TÜİK 2023 yılının Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını açıkladı. Verilere göre Türkiye'de erkekler geleceğinden daha umutlu iken; ülkenin en önemli sorunu hayat pahalılığı olarak gösterildi. Her 100 kişiden 33,8’i hayat pahalılığından şikayetçi olurken; 16,5’i eğitimden, 13,4’ü ise yoksulluğu en büyük sorun olarak gördü.

a22.jpg

EN BÜYÜK SORUN PAHALILIK

TÜİK Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre her yüz kişiden 33,8’i 2023’te ülkenin en önemli sorununu hayat pahalılığı olarak gördü. Bununla birlikte her yüz kişiden 16,5’i eğitimi en büyük sorun olarak görürken; her 100 kişiden 13,4’ü en büyük sorun yoksulluk olarak yanıtladı.

q3.jpg

ERKEKLER GELECEKTEN DAHA UMUTLU

Ayrıca verilerde geleceklerinden umutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 67,1 iken; erkeklerin geleceklerinden umutlu olma oranı yüzde 67,2, kadınlarda ise bu oran yüzde 67,1 olarak hesaplandı.

a2.jpg

EN ÇOK ASAYİŞTEN MEMNUNUZ

Verilere göre kamu hizmetlerinden memnuniyet oranlarında en yüksek oran asayiş hizmetlerinde oldu. Asayiş hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 74,6 olarak gerçekleşirken; onu yüzde 68,2 ile ulaştırma, yüzde 65,4 ile sağlık, yüzde 61 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, yüzde 58,6 ile adli hizmetler ve yüzde 57,7 ile eğitim hizmetlerinden memnuniyet izledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.