Tunahan’ın babası Halil Yılmaz: Umudum yok!

Tunahan’ın babası Halil Yılmaz: Umudum yok!

Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, mahallelerinde başıboş köpek sorununun devam ettiğini belirterek, çözüm konusunda umudunun kalmadığını söyledi.

Keçiören’de geçtiğimiz Aralık ayında çok sayıda sokak köpeğinin saldırısında ağır yaralanan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz geçtiğimiz günlerde hastaneden taburcu edildi. Ailesiyle birlikte evine giden Tunahan’ın yaralarına pansumanı devam ediyor. Tedavi süreci fizik tedavi, psikolojik destekle birlikte başından geçireceği ameliyatla devam edecek Tunahan’ın; 3 aydır ardı ardına ameliyat ve ilaçlarla geçirdiği zor günlerin ardından önlerinde en az 2 aylık bir süreç daha olduğunu dile getiren baba Halil Yılmaz, mahallede halen başıboş köpekleri gördüğünü ve Tunahan’ın da pansumana gidiş geliş esnasında sürekli köpeklere dikkat çektiğini belirterek, “Tunahan’dan sonra böyle bir ortamda çok umutlanmıştım. Ben kesinlikle bu bir çözüme ulaşacak, yasa da çıkacak demiştim. Ama şu anda yasa çıksa dahi başıboş köpeklerin çözüme kavuşacağına yüzde 1 bile umudum yok” dedi.

“BABA BAK BURADA KÖPEK VAR”

10 yaşındaki Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz, Tunahan’a her gün pansuman yapıldığını; fizik tedavi ve psikolojik tedavi görmesi gerektiğini dile getirerek, “Şu anda psikolojik olarak iyi değil. Günü gününü tutmuyor. Mesela Tunahan insanlara kim olursa olsun hiçbir zaman ters tepki vermeyen bir çocuktu. Ama şu anda agresif. Mesela bir gün iyiyse, iki gün kötü. Araçla pansumana gidip geliyoruz. Şu anda Tunahan’ın tek baktığı yer sağdaki soldaki köpekler. ‘Baba köpek burada da var’ diyor. Şu anda korkuyor. İnşallah çözüme kavuşturacaklar ama şu anda önüne geçilemiyor gibi duruyor. Ankara geneli şu anda sıkıntılı. Mesela burada 10 gün olmadığı zaman bil ki birinci, ikinci hafta oluyor. İkinci hafta olmasa sabaha karşı buraları köpek sarıyor. Nereden geliyor, kimler atıyor, kimler getiriyor belli değil” şeklinde konuştu.

babahalil-yilmaz.jpg

YÜZDE 1 BİLE UMUT YOK

Kendisinin de halen mahallede başıboş sokak köpekleriyle karşılaştığını vurgulayan baba Halil Yılmaz, “Başka Tunahanların canı yanmasın” diyerek yetkililere seslendi. Yılmaz, “Tunahan’dan sonra böyle bir ortamda çok umutlanmıştım. Ben kesinlikle bu bir çözüme ulaşacak, yasa da çıkacak demiştim. Ama şu anda yasa çıksa dahi başıboş köpeklerin çözüme kavuşacağına yüzde 1 bile umudum yok. İnşallah kavuşur. Tunahan’da yüzde 1 umudum vardı. Şimdi de Allah’ın izniyle tamamen sağlığına kavuşacak inşallah. Ama benim başıboş köpeklerin çözüme ulaşacağına yüzde 1 bile umudum yok” ifadelerini kullandı.

kopekler1-001.jpg

BUNDAN İYİSİ CAN SAĞLIĞI

Maddi ve manevi olarak ayakta durabildiğini vurgulayan baba Halil Yılmaz, “Kimseden herhangi bir talebim yok. Ailem olsun, çevrelerim olsun yardımcı oldular. Allah’a şükrüler olsun zorlansak da geçinebiliyoruz. ajans-evde.jpgBundan iyisi can sağlığı. Bizim çocuğumuz yaşasın gerisi önemli değil” şeklinde sözlerini noktaladı.

BU KADAR ACIYA RAĞMEN ÇÖZÜM YOK

Tunahan’ın annesi Ergül Yılmaz ise Tunahan’ın tedavi sürecinde hem çocuklarının hem de kendilerinin çok yıprandığını vurgulayarak, “Tunahan’ın da bizim de psikolojimiz iyi değil. Ama onun karşısında güçlü durmaya çalışıyoruz. Tunahan hastane boyunca çok acılar çekti. Ama halen bir çözüme bir kavuşmadı. Çünkü bir iki hafta önce yine küçük bir çocuğumuz daha başıboş köpekler tarafından saldırıya uğradı” şeklinde sözlerine başladı.

ergul-yilmazannesi-001.jpg

HALEN GÖRÜNÜYOR

Tunahan’ın sağlığı ve geleceği için endişe duyan anne Ergül Yılmaz, “Tunahan’ı yalnız bırakmasınlar” diyerek yetkililere seslendiği açıklamasında, “Yol üstlerinde, boş arazilerde ve ara sokaklarda köpekler görünüyor. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Artık sokaklarda köpek görmek istemiyoruz. Tunahan hem okulu olsun hem de psikolojik olsun devam edebilecek mi tam belli değil. Hiçbir önlem alınmadı” diye konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.