Vicdansız severlik: Şok gerçeği Tunahan'ın babası İlksayfa'ya açıkladı

Vicdansız severlik: Şok gerçeği Tunahan'ın babası İlksayfa'ya açıkladı

Keçiören’de çok sayıda sokak köpeğinin saldırısına uğrayıp çok ağır yaralanan Tunahan’a Türkiye’nin dört bir yanından geçmiş olsun duaları yağarken, köpekseverler büyük bir vicdansızlık örneği sergiliyor.

Keçiören’de geçtiğimiz Aralık ayında çok sayıda sokak köpeğinin saldırısına uğrayıp çok ağır yaralanan 10 yaşındaki Tunahan’a Türkiye’nin dört bir yanından geçmiş olsun duaları yağarken, köpekseverler büyük bir vicdansızlık örneği sergiliyor. Sözde hayvan hakları savunucuları ile sivil toplum kuruluşlarından tek birinin bile Tunahan’a geçmiş olsun dileğinde bulunmadığı ortaya çıktı.

Hastanede tedavisi süren küçük Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tunahan’ın 7 aydan önce taburcu olamayacağını ve en az 3 ameliyata daha gireceğini aktaran Halil Yılmaz, “Ben burada soğuk su içerim, kuru ekmek yerim, aç dururum ama çocuğumu asla bırakmam” dedi.

ara.jpg

EN AZ 3 AMELİYAT DAHA OLACAK

Halil Yılmaz, oğlu Tunahan Yılmaz’ın son durumu hakkındaki sorumuza verdiği cevapta, “Tunahan’ın son durumu hakkında; ateşini normale indiremedikleri için 14 gündür ameliyatı gecikti. Bugün inşallah ameliyata girecek. Vücuduna, sırt bölgesine balon yerleştirilecek. Onunla besleme yapacaklar. Daha sonra baş kısmındaki dokuyu tamamlamaya çalışacaklar. En az 3 kez daha ameliyat olacak” dedi.

arsivtunahan.jpg

7-8 AY DAHA SÜRECEK

Halil Yılmaz, Tunahan’ın tedavi sürecinden sonraki eğitimi ve geleceği ile ilgili olarak, “İçişleri Bakanımız bizzat eğitiminde ‘arkadaşlarına yetişecek, ilgileneceğiz’ dedi. Sağ olsun var olsun. İlk etapta yaklaşık 5 ayda taburcu olma ihtimali vardı. Şu anda 7-8 aylık bir süreç deniliyor. Süreç bu şekilde devam ediyor ama şu anda bize karanlık. Tahmini süreç 7-8 ay. 7-8 aydan önce taburcu olma gibi bir durumu yok” şeklinde konuştu.

mansethalilyilmaz.jpg

TUNAHAN’I BIRAKMAM

Yılmaz, tedavi sürecinde işe gidemediğini fakat Tunahan’ın durumundan dolayı bunun önemli olmadığını belirterek, “Ben burada soğuk su içerim, kuru ekmek yerim, aç dururum ama çocuğumu asla bırakmam. Çünkü en büyük tehdidimiz bizim şu anda enfeksiyon. Enfeksiyonu atlatmamız lazım. Ateşin neyden olduğu ne tetikliyor belli değil. Şu anda tam teşhis olarak tamamlanmadı teşhisi. O yüzden ameliyata inşallah bugün girecek. Yani girecek derken başından ameliyata giremeyecek. Çünkü et yok, doku yok. Bunun testini yapacaklar oraya nakledecekler” ifadelerini kullandı.

mansettunahan.jpg

20 KÖPEK SALDIRDI

Keçiören Kafkas Mahallesi’nde 7 Aralık sabahı okula gitmek üzere evinden çıkan Tunahan Yılmaz 20 başıboş köpeğin saldırısına uğramıştı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’ndeki yoğun bakımda ve solunum cihazına bağlı tedavinin ardından Tunahan Yılmaz normal odaya alındı. Tedavisi devam eden Tunahan Yılmaz’ın ailesi çocuğunun yanı başından bir an olsun ayrılmazken sürecin seri ameliyatlarla devam edeceği bildirildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum