Turgut Altınok: “Milletin iradesi tecelli etti”

Turgut Altınok: “Milletin iradesi tecelli etti”

31 Mart yerel seçimlerin sonuçlanmasının ardından Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’tan açıklama geldi. Altınok, “Vatandaşımızın iradesi tecelli etmiştir” dedi.

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerle demokrasi şöleni yaşadı. Yerel seçimlere birbirinden farklı partiler ve pek çok bağımsız aday girdi. Ocak ayından beri devam eden süreçte seçim çalışmalarını devam ettiren partiler ve adaylar, seçim gününe kadar çeşitli program, etkinlik ve mitinglerde halk ile buluştu. Halktan bir sonraki beş yıl için oy talep etti. Vatandaşlar ise adayların bu çağrılarına cevap vermek için sandık başına gitti. Ankara’da farkla kaybeden Turgut Altınok, seçimin ardından sosyal medyadan Ankaralılara seslendi. Altınok, “Vatandaşımızın iradesi tecelli etmiştir” dedi.

“MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Turgut Altınok, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Ankaralılar, Seçimler demokratik bir olgunlukla tamamlanmış, vatandaşımızın iradesi tecelli etmiştir. Milletimizin takdiri başımızın üstünedir. Bu süreçte yanımızda olan, desteğini ve duasını hissettiğimiz tüm vatandaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin kararı ile görevlendirilen tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Şehrimiz, ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun.”

ANKARA’DA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Ankara’da Mansur Yavaş, bir önceki seçimde aldığı yüzde 50.93 oyu, bugün ilk açıklanan verilere göre, yüzde 58’e taşıdı. 2019’da Yavaş’ın rakibi olan AK Partili Mehmet Özhaseki yüzde 47.11 oy alırken, bugün Yavaş’ın rakibi olan AK Parti’nin kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan adayı Turgut Altınok ise ancak yüzde 34 oy alabildi.

MELİH GÖKÇEK GERİDE KALDI

Yavaş, son yıllarda Ankara’da en yüksek oyu almayı başaran belediye başkanı oldu. Yavaş’ın üç kez rakibi olan eski başkanlardan Melih Gökçek en yüksek oyunu yüzde 55’le 2004 seçimlerinde almıştı. Yavaş, böylece Gökçek’i de geri bıraktı. Yavaş, bu oranı, diğer 18 partinin aday çıkarmasına karşın yakaladı. İYİ Parti’nin adayı Cengiz Topel Yıldırım yüzde 0.81, YRP’den Suat Kılıç ise, yüzde 2.22 oyu alabildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.