Turgut Altınok'tan sel açıklaması: Ankara ve Ankaralı mağdur

Turgut Altınok'tan sel açıklaması: Ankara ve Ankaralı mağdur

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve su baskınları hakkında açıklama yaptı.

Turgut Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ankara ve Ankaralı mağdur" dedi.

Altınok, "Sürekli ızgara ve mazgalları temizleyin demekten bıktık. Bunlar zamanında temizlenmediği için su ve sel baskınları; nehirlere, ırmaklara dönüyor. Su nerede bir boşluk varsa oradan akıyor, evleri ve iş yerlerini sel basıyor. Bu durumdan birçok vatandaşımız mağdur. Büyükşehir Belediyesinin vatandaşımızın oluşan hasarlarını kesinlikle karşılaması gerekir" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYEYE DESTEK OLURUZ"

Turgut Altınok, "Büyükşehir Belediyesi eleman, araba hatta hizmet alımı yapacaksa destek oluruz. Büyükşehir Belediyesine geçen sene söyledik, kredi talebiniz varsa getirin destek olalım, dedik. Biz burada selden bir siyasi malzeme çıkarma niyetine değiliz ama gerçekler var. Ankara mağdur, Ankaralı mağdur" diye konuştu.

Turgut Altınok'un açıklaması şöyle:

"Değerli Ankaralılar, maalesef yağmur Ankara'da maddi ve manevi hasarlar meydana getirdi. Böyle giderse yeni hasarlar oluşturmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyoruz. Su ve kanal işi ara sokaklar da dâhil, Büyükşehir Belediyesinin yetkisindedir. Su paralarını ASKİ'ye yani Büyükşehir Belediyesine ödüyoruz. Vatandaşlarımız, ara sokakların sorumluluğunun ilçe belediyelerinde olduğunu zannediyor. Ancak ara sokaklardaki su ve kanal sorumluluğunun tamamı, Büyükşehir Belediyesine aittir. İlçe belediyelerinde değildir, bunun bilinmesini özellikle istiyoruz. Çünkü çok sayıda vatandaşımız, durumun böyle olduğunu bilmiyor, bize soruyor; bizden talepte bulunuyor. Buna rağmen biz yine de talepleri alıyoruz Büyükşehir Belediyesine iletiyoruz.

Evet, Ankara ve Ankaralı mağdur. Yağmurla birlikte iş yerlerini ve evleri sel basıyor, istinat duvarları yıkılıyor. Çok dikkatli olmamız lazım. Büyükşehirin bu meseleyi çözeyim diye bir gayreti, bir derdi de maalesef gözükmüyor.

Yıllarca gerekli çalışmalar yapılmadı biz de yapmayacağız, bekleyeceksiniz gibi bir tavır görüyoruz. Bunlar yanlıştır. Geçen sene 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Dünyaları versek bu vatandaşlarımızı bir daha geri getiremeyiz. Ankara'da yeni yürekler yanmasın, yeni canlar ölmesin. Sürekli ızgara ve mazgalları temizleyin demekten bıktık. Bunlar zamanında temizlenmediği için su ve sel baskınları; nehirlere, ırmaklara dönüyor. Su nerede bir boşluk varsa oradan akıyor, evleri ve iş yerlerini sel basıyor. Bu durumdan birçok vatandaşımız mağdur. Büyükşehir Belediyesinin vatandaşımızın oluşan hasarlarını kesinlikle karşılaması gerekir.

Vatandaşlarımız, oluşan zararlardan dolayı dava açarsa zannediyorum ki Büyükşehirin ihmali sonucu olduğu için bu davaları kazanır. Kimsenin vatandaşı mağdur etmeye hakkı yoktur. Tekrar hatırlatıyorum, acilen ızgara ve mazgalların yağmurdan önce hemen temizlenmesi lazım. Biz Keçiören Belediyesi olarak her türlü desteğe hazırız.

Büyükşehir Belediyesi eleman, araba hatta hizmet alımı yapacaksa destek oluruz. Büyükşehir Belediyesine geçen sene söyledik, kredi talebiniz varsa getirin destek olalım, dedik. Biz burada selden bir siyasi malzeme çıkarma niyetine değiliz ama gerçekler var. Ankara mağdur, Ankaralı mağdur. Geçen sene insanlarımız hayatını kaybetti, yeni insanlarımız hayatını kaybetmesin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.