Türk-İş verileri paylaştı: "Açlık sınırı asgari ücreti geçti"

Türk-İş verileri paylaştı: "Açlık sınırı asgari ücreti geçti"

Türk-İş'in Nisan ayı verilerine göre dört kişilik ailenin açlık sınırı 17 bin 725 lira, yoksulluk sınırı 57 bin 736 lira olarak hesaplandı. Böylece açlık sınırı ilk aydan asgari ücreti geçti.

Türk-İş, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Verilere göre açlık sınırı, ilk aydan asgari ücreti geçti.

Türk-İş'in araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı Mart ayında 16 bin 792 TL'ken, Nisan ayında 17 bin 725 TL'ye yükseldi. Asgari ücret ise 17 bin TL olarak belirlenmiştir. Mart ayında 57.578 TL olan yoksulluk sınırı da 57 bin 736 liraya yükseldi.

BEKAR ÇALIŞANIN YAŞAMA MALİYETİ 22 BİN

Araştırmada, bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 22 bin 991 lira olarak belirlenirken, Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 5,55 artış gösterdi. Son 12 ay itibarıyla değişim oranı yüzde 74,88 hesaplandı.

FİYATLAR ARTTI, TAVUK ETİ İHRACATINA KISITLAMA GELDİ

Tavuk eti fiyatlarında yaşanan büyük artışın ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, kanatlı et ihracatına kısıtlama getirdi.

Ticaret Bakanlığı, fiyat artışına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için çalışma başlattı.

Tavuk eti ihracatı 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.