Türk mobilya sektörü halinden memnun: Rekora ortak oldular

Türk mobilya sektörü halinden memnun: Rekora ortak oldular

Türk mobilya kağıt ve orman ürünleri sektörünün ihracatını değerlendiren AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Ülkemizin yıla rekorlarla başlaması sevindirici, sektörümüzün de bu rekora ortak olması bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.

Türkiye mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü, şubat ayı itibariyle ihracatta yükselişe geçti. Sektör, yüzde 13,6’lık artışla Türkiye ihracatı ile aynı seviyede büyüme oranı yakalarken, miktar bazında yaşanan yüzde 26 artış ile siparişler de arttı. AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Ülkemizin yıla rekorlarla başlaması sevindirici, sektörümüzün de bu rekora ortak olması bizleri ayrıca mutlu etti. Artan siparişler ihracatımız açısından çok kıymetli. Ancak bu siparişleri değer noktasında da artırmamız gerekiyor. Sektör olarak ‘Made in Türkiye’ algısını dünyada oturtmaya gayret ediyoruz” dedi.

onurkilicer.jpg

MADE İN TÜRKİYE ALGISI OTURTULUYOR

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü şubat ayından ihracatta yükselişe geçti. Bununla birlikte hem değer bazında hem de miktar bazında çift haneleri yakalayan sektör hakkında konuşan AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, yıl genelinde bir önceki yıla göre daha iyi ihracat gelirine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Ülkemizin yıla rekorlarla başlaması sevindirici, sektörümüzün de bu rekora ortak olması bizleri ayrıca mutlu etti. Artan siparişler ihracatımız açısından çok kıymetli. Ancak bu siparişleri değer noktasında da artırmamız gerekiyor. Sektör olarak ‘Made in Türkiye’ algısını dünyada oturtmaya gayret ediyoruz” dedi.

mobilya3.jpg

AKAMİB’DEN 77 MİLYONLUK İHRACAT

Türk mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörü ihracattaki büyümeye eşlik etti. Türkiye’nin şubat ayı ihracatı yüzde 13,6 artışla 21 milyar 86 milyon dolar olurken, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörünün ihracatı da aynı oranda artarak yüzde 13,6 artışla 654 milyon 57 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ise (AKAMİB) şubat ayı ihracatında rekor bir büyüme ile yüzde 42,3 artış kaydederek 77 milyon 254 bin dolara ulaştı. Yılın ilk iki ayında, AKAMİB yüzde 22,4 artış ile 148 milyon 515 bin dolar ihracat geliri elde etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.