Türk partisi Avrupa'da fırtına estirdi: Seçimleri ikinci tamamladı

Türk partisi Avrupa'da fırtına estirdi: Seçimleri ikinci tamamladı

Bulgaristan'da yapılan meclis seçimlerinde Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ikinci sırada yer aldı. HÖH aynı gün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ise dördüncü oldu.

Bulgaristan'da yapılan meclis seçimlerinde Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi ikinci sırada yer aldı. HÖH aynı gün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ise dördüncü oldu.

Bulgaristan'da dün Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yanı sıra genel seçimler de gerçekleştirildi. Oyların yaklaşık yüzde 77'sinin sayıldığı seçimlerde Bulgaristan'da eski Başbakan Boyko Borisov liderliğindeki Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar Partisi (GERB) yüzde 24,8 oy oranıyla birinci sırada yer aldı.

Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) yüzde 15,85 oyla ikinci sırada yer aldı. HÖH, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 4. oldu

2-007.jpg

KATILIMDA REKOR DÜŞÜŞ

Türklerin kurduğu HÖH Partisi genel seçimlerle aynı gün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde de yüzde 12,71 oranında oya ulaşarak dördüncü sırada yer aldı. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ilk sırada yer alan GERB yüzde 22,94, ikinci sıradaki PP-DB yüzde 15,28 ve üçüncü sıradaki Vızrajdane (Yeniden Doğuş) de yüzde 14,56 oranında oy aldı.

Her iki seçimde de katılım oranı rekor düzeyde düşüş yaşarken, oranın yaklaşık yüzde 30 olduğu aktarıldı.

Bulgaristan'ın 17 sandalyeye sahip olduğu parlamentoya Türk partisi HÖH'ün de aralarında bulunduğu ilk 6 siyasi partiden vekil gitmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.