Türk Silahlı Kuvvetleri Texas’ta: Mehmetçik ABD’de mühimmat üretecek

Türk Silahlı Kuvvetleri Texas’ta: Mehmetçik ABD’de mühimmat üretecek

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri anlaşmaya vardı. Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre Texas eyaletinde dev bir mühimmat tesisi kurulacak.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türk savunma sanayii şirketi ile yapılan işbirliği doğrultusunda ABD’de kurulan ve 155 milimetrelik mühimmat üretecek tesisler hakkında açıklamalarda bulundu.

Pentagon'un Sözcüsü Jeff Jurgensen, Texas eyaletinde inşa edilen tesislerde 155 milimetrelik mühimmat için metal parçaların üretileceğini duyurdu.

Jurgensen, Türkiye ve ABD arasındaki işbirliği kapsamında savunma sektörüne yapılan yatırımların bir parçası olarak Texas'ta 3 adet mühimmat tesisi inşa edileceğini belirtti.

2025’in sonuna kadar üretime başlaması planlanan tesislerin aylık 30 bin mermi kovanı kapasitesine sahip olacağı aktarıldı.

1-005.jpg

ABD İLE İŞ BİRLİĞİ

Projenin inşaat, kurulum ve üretim sürecini üstlenen firma olarak General Dynamics Mühimmat ve Taktik Sistemler'in Türk savunma sektöründen taşeron şirketlerle anlaşmalı olduğunu kaydeden Jurgensen, anlaşmanın Pentagon’un kritik mühimmat üretimini artırmayı hedeflediğini vurguladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in önceki açıklamalarına atıfta bulunan Jurgensen, ABD'nin Türk savunma sanayisiyle ortaklık kurarak kritik Amerikan mühimmat stoklarının yenilenmesine katkı sağladığını belirtti. Flake'in ifadesine göre gelecek yıl itibarıyla ABD’de üretilen 155 milimetrelik mühimmatın yüzde 30'unun Texas'taki fabrikalardan sağlanması öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.