Türk ve Yunan delegasyonları bir araya gelecek

Türk ve Yunan delegasyonları bir araya gelecek

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre, Türk ve Yunan delegasyonları, Ortak Eylem Planı Toplantısı ve Siyasi İstişareler için 16-17 Ekim tarihlerinde Atina'da bir araya gelecek.

Türkiye ve Yunanistan arasında Pozitif Gündem çerçevesinde gerçekleştirilecek Ortak Eylem Planı Toplantısı ve Siyasi İstişareler, 16-17 Ekim tarihlerinde Atina'da düzenlenecek. Bu önemli toplantılara Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar liderliğindeki Türk heyeti ile Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragogiannis liderliğindeki Yunan heyeti katılacak. 16 Ekim 2023 tarihinde Atina'da gerçekleşecek olan toplantı, Türkiye ve Yunanistan arasındaki olumlu gelişmelerin bir yansıması olacak.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Toplantıda, ikili ticari, ekonomi, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık, çevre ve beşeri ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Ortak Eylem Planı’nda, 22 Mart 2023 tarihinde Ankara’da yapılan son toplantıdan bu yana kaydedilen ilerlemenin gözden geçirilmesi ve sürece dahil edilebilecek yeni işbirliği sahalarının istişare edilmesi, ayrıca sürecin geleceği hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülmektedir.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.