Türkiye ambargo kararı almıştı: İş insanlarından tam destek geldi

Türkiye ambargo kararı almıştı: İş insanlarından tam destek geldi

Türkiye’nin İsrail’e karşı aldığı ambargo kararının ardından ithalattan ihracata, enerji üretiminden dağıtıma kadar pek çok alanda iş yapan iş insanlarından karara büyük destek geldi.

Gazze'deki katliama tepki olarak Türkiye, 2 Mayıs 2024 tarihinde İsrail ile tüm ticari ilişkilerini askıya aldı. Son 7 ayda 40 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasının engellendiği bir ortamda Türkiye, bu kararla İsrail'e yönelik ambargoyu en üst seviyeye çıkarmış oldu.

Karar, 6 milyar dolarlık ihracat ve 1,5 milyar dolarlık ithalatı kapsıyor. Türkiye Gazetesi’nden Canan Erarslan’ın haberine göre; enerji yatırımları ve boru hatlarına ilişkin anlaşmalar da askıya alınarak toplamda 9 milyar dolarlık bir ticaret hacmi etkilenmiş durumda. İhracatçı ve iş adamları tarafından da sürpriz olarak karşılanan bu karar, iş dünyasının üst kuruluşları tarafından "yürekten" desteklendi. Türkiye, Gazze'ye yönelik saldırıları kınamaya ve bölgeye insani yardım ulaştırılmasına yönelik çabalarını sürdürüyor.

Bu kararın İsrail ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor. Ayrıca, uluslararası alanda da büyük yankı uyandırması ve bölgedeki siyasi dengeleri etkilemesi muhtemel.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.