Türkiye Basın Federasyonu’ndan medyaya barış sürecinde tarihi çağrı
Türkiye, terörle mücadelede yeni bir döneme girerken, Türkiye Basın Federasyonu medya kuruluşlarına toplumsal barışa katkı sunacak yayınlar yapma çağrısında bulundu.
Türkiye’nin terörle mücadele sürecinde tarihi bir dönüm noktası yaşandı. Silahların bırakılması yönünde atılan adımlar, ülkede barış ve kardeşlik ikliminin hâkim olacağı yeni bir süreci beraberinde getiriyor. Bu kritik eşikte Türkiye Basın Federasyonu , yazılı bir açıklama yaparak medyanın taşıdığı sorumluluğun altını çizdi. Federasyon açıklamasında, medyanın kamuoyunu doğru, tarafsız ve sağduyulu bir şekilde bilgilendirme görevinin her zamankinden daha önemli olduğuna dikkat çekildi. Barış sürecinin kalıcı hale gelmesi için provokatif ve ayrıştırıcı dilin terk edilmesi, yerine yapıcı ve birleştirici bir yayın anlayışının benimsenmesi gerektiği vurgulandı.
“Yeni dönemde artık anneler ağlamayacak, kan ve gözyaşı sona erecek. Bölgemiz huzura, ülkemiz kalkınmaya kavuşacaktır. Bu büyük dönüşüme katkı sunmak, her medya mensubunun tarihî sorumluluğudur,” denilen açıklamada, medyanın süreci desteklemesi gerektiği belirtildi.
"TOPLUMUN SAĞDUYUYA İHTİYACI VAR"
Türkiye Basın Federasyonu, açıklamasında tüm medya mensuplarını ve kuruluşlarını toplumu sağduyuya davet eden bir dil kullanmaya çağırdı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu yeni süreç, barış ve kardeşlik zemininde şekillenmekte olup; toplumsal huzurun, ekonomik kalkınmanın ve sosyal bütünleşmenin önünü açmaktadır. Medyamızın bu süreçte üstleneceği yapıcı rol, barış ortamının kalıcı hale gelmesinde büyük etkiye sahip olacaktır. ”Federasyon, barış ortamının sağlanmasıyla birlikte sadece güvenlik alanında değil; ekonomi, turizm ve sosyal hayat gibi birçok alanda da büyük kazanımlar elde edileceğini belirtti. Açıklamaya göre; huzur ortamı ekonomik büyümeyi hızlandıracak, turizmi canlandıracak ve toplumsal bütünleşmeye katkı sunacak.
MEDYA MENSUPLARINA ÇAĞRI: "YAYINLARINIZ UMUT TAŞISIN"
Türkiye Basın Federasyonu, medyanın toplumu ayrıştıran değil birleştiren bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak şu çağrıda bulundu:
“Bu nedenle tüm medya kuruluşlarımızı ve mensuplarını; barış, kardeşlik ve toplumsal huzur diliyle yayın yapmaya, toplumu sağduyuya davet etmeye ve bu umut dolu süreci desteklemeye davet ediyoruz.”
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.