Türkiye finans piyasaları geçtiğimiz hafta yatırımcısına kazandırdı
Geçen hafta hisse, altın ve döviz yatırımcısına kazandırdı. BIST 100 yüzde 2,10, gram altın yüzde 1,63, dolar/TL yüzde 0,05, euro/TL ise yüzde 0,72 yükseldi. Uzmanlar önümüzdeki hafta temkinli ancak kademeli bir yükseliş bekliyor.
BIST 100 endeksi, güçlü yabancı yatırımcı ilgisi ve küresel risk iştahının artmasıyla geçen haftayı pozitif tamamladı. Yüzde 2,10’luk yükselişle kapanan endeks için analistler, yüksek faiz ortamı ve zayıf yerli yatırımcı talebine rağmen aşamalı toparlanma beklentisini koruyor. Ancak uzmanlar, volatilitenin sürebileceği uyarısında bulunuyor.
ALTIN YÜKSELİYOR
Gram altın haftalık bazda yüzde 1,63’lük prim yaptı. Analist verilerine göre XAU/TRY paritesinde Ağustos ayında yaklaşık yüzde 3,8’lik yükseliş potansiyeli bulunuyor. Bu da önümüzdeki dönemde altının yatay ya da hafif yukarı yönlü seyredeceğine işaret ediyor.
Dolar/TL haftayı yüzde 0,05, euro/TL ise yüzde 0,72 artışla tamamladı. Türk lirasındaki baskının devam edebileceği belirtilirken, küresel piyasalarda doların güçlü duruşunu koruması halinde kur tarafında yukarı yönlü risklerin sürebileceği değerlendiriliyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.