Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı

Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Türkiye ve Irak ikili ilişkilerinde pek çok konu ele alınırken, iki ülke arasında Kalkınma Yolu Anlaşması'nda imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aranın ardından Irak'a ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan-Reşid görüşmesinin detayları paylaşıldı. Görüşmelerin ardından Türkiye ile ırak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması'nda imza atıldı.

ERDOĞAN IRAK'TA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra bugün Irak'a gitti. Büyük törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Bağdat'a geldi.

"IRAK TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ARINDIRILMALI"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan-Reşid görüşmesine ilişkin detayları paylaştı. Türkiye ve Irak ikili ilişkileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konularının ele alındığı görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak'tan beklentilerinin bulunduğunu, Irak'ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade etti.

"MÜSLÜMAN ÜLKELER BİRLİK İÇERİSİNDE OLMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin rayına girmesinin ve Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşmalarının Irak’ın istikrarı için önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Irak’ın iş birliği içinde atacağı adımların bölgesel kalkınma ve refaha da katkı sağlayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki İsrail zulmünü durdurmak için çabaların devam ettiğini, Müslüman ülkelerin bu süreçte birlik içinde hareket etmesinin gerektiğini de söyledi.

Ayrıntılar gelecek..

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.