Türkiye İstatistik Kurumu bilişim personeli alacak

Türkiye İstatistik Kurumu bilişim personeli alacak

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerçekleştirilecek uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre 11 sözleşmeli bilişim personeli alınacak.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak. Başvuru döneminde 2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı ve İngilizce dilinde geçerli bir Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı veya bu dilde yapılan eş değerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından alınan yabancı dil puanı esas alınacak. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayların KPSS puanları 70 olarak hesaplanacak.

BAŞVURULAR

Farklı uzmanlık alanlarında farklı deneyim süre şartları bulunmakta. Başvurular, 10.04.2023 tarihinde saat 10:00’da başlayıp, 19.04.2023 tarihinde saat 18:00’da sona erecek. Başvurular e-Devlet üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresinden elektronik olarak yapılacak. Şahsen başvuru alınmayacak olup, posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

SINAV SÜRECİ

Sınav uygulamalı ve sözlü olarak iki oturum şeklinde yapılacak. Sınavda başarılı olmak için 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak şart. Sınav başarı puanlaması uygulamalı sınav %50, sözlü sınav %50 olacak şekilde değerlendirilecek. Uygulamalı ve sözlü sınav 11.05.2023-12.05.2023 tarihleri arasında saat 09:30'da, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nın Çankaya/Ankara adresinde yapılacak. Yapılacak uygulamalı ve sözlü sınavın sonuçları Kurumun resim internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.