Türkiye’de 3’üncü parti olmuşlardı: Ankara’da en çok oyu o ilçede aldılar

Türkiye’de 3’üncü parti olmuşlardı: Ankara’da en çok oyu o ilçede aldılar

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen yerel seçimlerin ardından Türkiye’de üçüncü olan Yeniden Refah Partisi’nin başkentte en çok oyu nerede aldığı merak edildi. YRP’nin en çok oya sahip olduğu il ise herkesi şaşırttı.

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerle demokrasi şöleni yaşadı. Yerel seçimlere birbirinden farklı partiler ve pek çok bağımsız aday girdi. Ocak ayından beri devam eden süreçte seçim çalışmalarını devam ettiren partiler ve adaylar, seçim gününe kadar çeşitli program, etkinlik ve mitinglerde halk ile buluştu. Halktan bir sonraki beş yıl için oy talep etti. Vatandaşlar ise adayların bu çağrılarına cevap vermek için sandık başına gitti. Seçim sonucuna göre CHP birinci parti olurken, AK Parti seçimlerden ikinci parti olarak ayrıldı. İlk kez seçimlere tek başına giren YRP; MHP, DEM ve İYİ Parti’yi geride bırakarak Türkiye geneli üçüncü parti oldu. YRP’nin Ankara’daki ilçelerde aldığı oy oranı ise oldukça şaşırttı.

İLK KEZ SEÇİME GİRDİLER

Kurulduğu tarihten itibaren Türkiye geneli yaygınlaşma çalışmalarını gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi (YRP), ittifak halinde girdikleri 2023’teki genel seçimlerin ardından tek başına girdikleri ilk seçimde önemli bir başarı elde etti. YRP, 31 Mart 2024 mahalli seçimlerde ülke genelinde aldığı oy ile Türkiye’de üçüncü parti oldu.

yeninden-refah.jpg

BAŞKENTTE EN ÇOK ORADA OY ALDILAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na eski bakanlardan Suat Kılıç’ı aday gösteren YRP, gerçekleşen seçimlerde Ankara’da 103 bin 682 oy ile yüzde 3,13’lük başarı gösterdi. Ankara’nın ilçelerinde de önemli bir başarı potansiyeli gösteren YRP, en çok oyu yüzdelik anlamda Sincan’dan aldı. Nüfusa göre yüzdelik değişirken, en çok alınan oy sayısı ise Keçiören’de oldu. İşte Ankara’nın merkez ilçelerinde YRP’nin oy oranları:

Sincan: Yüzde 6,61

Altındağ: Yüzde 6,40

Keçiören: Yüzde 4,52

Mamak: Yüzde 3,38

Etimesgut: Yüzde 2,96

Yenimahalle: Yüzde 2,42

Çankaya: Yüzde 1,44

İLÇELERDEKİ OY SAYILARI

Sincan: 20 bin 9

Altındağ: 13 bin 489

Keçiören: 23 bin 111

Mamak: 12 bin 770

Etimesgut: 10 bin 629

Yenimahalle: 9 bin 890

Çankaya: 8 bin 95

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.