Türkiye'de en çok bu şehirlerde trafik kazası oluyor! Ankara da listede...

Türkiye'de en çok bu şehirlerde trafik kazası oluyor! Ankara da listede...

Ülkemizde trafik kazaları her yıl binlerce kişinin yaşamının son bulmasına sebep oluyor. Gerçekleşen trafik kazalarının büyük bölümünü 3 büyük ilimiz oluşturuyor. İşte o iller…

Trafik kazaları şoförlerin ustalık durumuna ya da acemilik durumuna bağlı olmayan olaylardır. Hatta istatistikler en usta şoförlerin daha fazla kaza yaptığını gözler önüne sermektedir. Daha çok dikkat eksikliği, yorgunluk ve alkol kullanımı sebebiyle gerçekleşen trafik kazaları çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine sebep olmaktadır. Ülkemizde her geçen yıl trafikteki araç sayısında artış meydana gelmektedir, bu sebeple trafik kazaları da artış göstermiştir. Ülkemizde 2009 yılından bu yana her yıl 1 milyon 200 bin civarı trafik kazası gerçekleşiyor. Bu kazaların büyük bölümünü İstanbul, İzmir ve Ankara’da meydana gelen kazalar oluşturuyor.

TÜRKİYE’DE TRAFİK KAZALARININ EN ÇOK YAŞANDIĞI 3 İL

istanbul.jpg

1. İSTANBUL

Ülkemiz nüfusunun büyük bölümünü oluşturan İstanbul, trafik kazalarında da başı çeken il olarak dikkat çekiyor. Hem insan fazlalığı hem de araç fazlalığı sebebiyle İstanbul’un listede lider olması sürpriz olmadı. İstanbul’da bir yıl içerisinde ortalama 50 bin trafik kazası gerçekleşiyor. Gerçekleşen bu kazaların yaklaşık 32 binini maddi hasarlı kazalar oluşturuyor.

Yaralanma ve ölümle sonuçlanan kazalar ise 16 bin civarında gerçekleşiyor. Kazaların yüzde 90’ını ise sürücü hataları oluşturuyor. Her geçen gün nüfusunda artış yaşanan İstanbul’un ‘kazalar şehri’ olması kaçınılamaz bir son gibi duruyor. Tabii ki kazalar sadece sürücü hatalarından değil, insanların fazlalaşması sebebiyle artan araç sayılarına yapılan yollar yetmiyor. Yol, sokak ve caddelerin de fazlalaşması İstanbul’da gerçekleşen kaza sayılarını düşürebilecek bir etken olabilir.

ankaraaa.jpg

2. ANKARA

Başkent Ankara, yıllık trafik kazası listesinde İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alıyor. İstanbul’dan sonra en fazla nüfusa sahip şehir olan Ankara, kaza sayılarında da İstanbul’u takip ediyor. Başkentte de yıllık ortalama 50 bin civarı kaza gerçekleşiyor. Bu kazaların 37 bini maddi hasarlı kazaları oluşturuyor. Ankara’da yıllık 12 bin civarı ölümlü ve yaralı kaza gerçekleşiyor.

Yine İstanbul gibi Ankara’da da şoför hataları kazalarda ön plana çıkıyor. İnsanlar kendilerini ‘usta şoför’ olarak gördükleri için kendilerine aşırı güvenerek tehlikeli hareketlere kalkışıyor ve bunların sonucunda korkunç trafik kazaları meydana geliyor.

izmiiir.jpg

3. İZMİR

İzmir nüfus sıralamasında 3’üncü sırada yer aldığı gibi, yıllık kaza istatistiklerinde de üçüncü sırada yer alıyor. İzmir’de yıllık ortalama 37 bin trafik kazası meydana geliyor. Bu kazaların 23 binini maddi hasarlı kazalar oluşturuyor.

İzmir’de her yıl ortalama 11 bin kazada ölüm ve yaralanmalar meydana geliyor. İzmir’in bazı bölgelerinde yayaların çokluğu sebebiyle, yaya hataları sayesinde de kazalar meydana gelebiliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.