Türkiye'de seçimler dünyanın manşetinde

Türkiye'de seçimler dünyanın manşetinde

Dünya gazeteleri 31 Mart yerel seçimlerini manşetlerine taşıdı. BBC 'Türk seçimi: İstanbul'u idare etme muharebesi ülkenin geleceğinin anahtarı oluyor' başlığını atarken, Çin haber ajansı Xinhua İstanbul'da yarışın başa baş geçebileceğini kaydetti.

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler, birçok ülkenin gazete manşetlerine taşındı. Buna göre, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, 'Seçmenler Boğaz'ın gardiyanı İstanbul'un tarihinde yeni bir sayfa açıyor' başlığını attı. Haberde, İstanbul'dan çok sayıda fotoğrafa da yer verildi.

Türkiye genelinde yerel seçimlerin yapılacağını ancak her zamanki gibi tüm gözlerin ülkenin kalbi İstanbul'a çevrileceğini anlatan haber ajansı, şehrin tarihine de değindikten sonra "İstanbul'un arka sokakları çoğu insanın günlük yaşamını devam ettirdiği ve pek çok turistin kente aşık olduğu yerdir" ifadelerine yer verdi.

XINHUA: İSTANBUL YARIŞI BAŞA BAŞ GÖRÜNÜYOR
Çin haber ajansı Xinhua, 'İstanbul'da yerel seçim kampanyaları ısınıyor' başlığını verdiği haberde adayların seçim çalışmalarını yazdı. Adayların şehre dair planlarını ilan ettiğini ve seçmenleri etkilemeye çalıştıklarını söyleyen Xinhua, İstanbul'da 22 siyasi parti adayı ve 27 bağımsız adayın yarıştığı bilgisini verdi.

Yarışın mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ileAK Parti'nin adayı Murat Kurum arasında başa baş geçmesinin beklendiğini dile getiren Xinhua, muhalefetin 2019'da kazanmasıyla İstanbul belediyesinin 25 yıl sonra el değiştirdiğini vurguladı.

Miting sayılarının arttığını yazan Xinhua, Pazar günü Türkiye genelinde 61 milyon seçmenin oy kullanacağını aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.