Türkiye’den 55 ülkeye 673 milyon dolarlık otobüs ihracatı
Türkiye 2025 yılının ilk çeyreğinde otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında yükseliş ivmesini sürdürdü. Ocak-mart döneminde 55 ülkeye yapılan ihracattan 673 milyon 183 bin dolar gelir elde edildi.
Türkiye 2025 yılının ilk çeyreğinde otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında yükseliş ivmesini sürdürdü. Ocak-mart döneminde 55 ülkeye yapılan ihracattan 673 milyon 183 bin dolar gelir elde edildi. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,3’lük artış anlamına geliyor.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre geçen yılın ilk üç ayında 657 milyon 594 bin dolar olan ihracat tutarı bu yılın aynı döneminde 15 milyon dolar artarak 673 milyon doları aştı.
Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı otomotiv sektörünün toplam ihracatından yüzde 7,1’lik pay aldı. Sektör en fazla ihracatı Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’a gerçekleştirdi.
EN BÜYÜK PAZAR FRANSA
Fransa 135 milyon dolarlık ihracatla Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında en büyük pazar konumunu korudu. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk artış anlamına geliyor.
Almanya ise yüzde 84,25’lik artışla 120 milyon 416 bin dolarlık alım yaparak ikinci sıraya yerleşti. Birleşik Krallık’a yapılan ihracat da yüzde 56,5 artarak 64 milyon 334 bin dolara yükseldi.
Kaynak:gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.