"Terminatörler" Kıbrıs'ı koruyacak

"Terminatörler" Kıbrıs'ı koruyacak

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs ormanlarını Türkiye’den getirilen 2 bin avcı böceğinin koruyacağını duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, bu yıl Ada genelindeki ormanlarda etkili olan çam kese böceklerine karşı Türkiye'den temin edilen, "terminatör" veya "predatör" olarak bilinen 2 bin avcı böceği doğaya salmaya başladıklarını bildirdi.

terminatör böcek

AVCI BÖCEKLER DOĞAYA SALINIYOR

Çam kese böceklerinin etkili olduğu alanlarda yaptıkları incelemelerde havadan ilaçlama yönteminin çok etkili olmadığını, bu nedenle "terminatör" veya "predatör" olarak bilinen avcı böceklerle mücadeleye karar verdiklerini söyleyen Oğuz, "Ormanlarımızı çam kese böceklerine karşı korumak üzere Türkiye'den getirilen 2 bin avcı böceği doğaya salmaya başladık. Bu konuda Anavatan Türkiye'den Orman Genel Müdürlüğünden destek alarak KKTC ormanlarının korunması için çalışmaları ciddi ve hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Kullandığımız yöntem bilimsel ve doğayı koruyan etkili bir yöntem. Türkiye'den gelen avcı böceklerin ilk kısmını Girne kentinin doğu ve batı bölgelerinde doğaya saldık." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.