Türkiye'den ihraç edilen limonlarda bakteri şoku! Yunanistan geri gönderdi

Türkiye'den ihraç edilen limonlarda bakteri şoku! Yunanistan geri gönderdi

RASFF isimli gıda denetim sistemi, ülkemizden Yunanistan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda pestisit tespit edildiğini açıkladı.

Avrupa Birliği tarafından kurulan ve halk sağlığına zarar verecek riskleri bulmak amacıyla kurulan RASFF (The Rapid Alert System for Food and Feed) Gıda ve Yem için Hızlı Uyarı Sistemi, Türkiye’den Yunanistan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda ‘pestisit’ tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu limonların iade edildiği de belirtildi.

İADE EDİLDİĞİ AÇIKLANDI

Avrupa Birliği tarafından kurulan ve halk sağlığına zarar verecek riskleri bulmak amacıyla kurulan RASFF (The Rapid Alert System for Food and Feed) Gıda ve Yem için Hızlı Uyarı Sistemi, Türkiye’den Yunanistan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda ‘pestisit’ tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu limonların iade edildiği de belirtildi. Söz konusu limonların 3 ila 7 katı Buprofezin maddesi içeren ürünler iade edildi.

PESTİSİT NEDİR?

Pestisit, besinlerde bulunan virüs ve haşereleri kovmak için kullanılan dezenfektanlar, organik bileşen gibi maddelere verilen isimdir. Pestisitler sebze ve meyvelerin doğada zarar görmeden yaşaması için kullanılan ürünlere verilen ortak isimdir. Besinlerde pestisit oranının fazla olması zararlıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.