Türkiye’nin bir numaralı aşçısından sektöre uyarı: Türk aşçısı mutfakta yerli ürün kullanacak

Türkiye’nin bir numaralı aşçısından sektöre uyarı: Türk aşçısı mutfakta yerli ürün kullanacak

Gazetemize konuşan TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Elin Fransızı ülkesinden kendi ürününü getirir bir şey olmaz. Biz Türkiye’de yerel ürün kullanmak istediğimizde faşist ilan ediliriz. Böyle bir şey var mı? Ben Türk’üm, Türk markası kullanacağım” dedi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, gazeteilksayfa.com’a verdiği mülakatta yerli ürünün önemine vurgu yaptı. İki temel malzeme dışında aşçıbaşı olduğu Ankara Sheraton Hotel mutfağına yabancı ürün sokmadığını vurgulayan Açıköz, yurt dışından tabak getirilmesine de karşı olduğunu söyledi.

ascii.jpg

“GENÇLER ÜLKESİNE SAHİP ÇIKSIN”

Açıköz şöyle konuştu: “Fransızı, Danimarkalısı, Avusturyalısı, Hollandalısı ülkesinden kendi ürününü getirir bir şey olmaz. Biz Türkiye’de yerel ürün kullanmak istediğimizde faşist ilan ediliriz. Böyle bir şey var mı? Ben Türk’üm, Türk markası kullanacağım.

Genç aşçıların da bu konunun önemine vakıf olması lazım. Ülkelerine sahip çıkmaları lazım. Herkes kendi mesleğinde ülkeye sahip çıksın. Biz Türk aşçılar olarak yerel ürünleri kullanacağız. Yerel firmalar da ürün kalitelerini sürekli geliştirecekler. Bizim meslekte yabancı hayranlığı had safhada. Bunu bir nebze kırdık, daha yolumuz var”

1.jpg

TÜRK AŞÇIBAŞI VURGUSU

Ankara Sheraton Hotel macerasının kendisi için 1991 yılının mayıs ayında başladığını söyleyen Açıköz, “O günden beri buradayız. Ankara’ya o zaman bu çapta uluslar arası bir otel açılmıştı. Havalı, herkesin çalışmak istediği bir yerdi. Benim ilk geldiğim zamanlar yabancı personel çoktu. Eskiden Türkiye’deki uluslar arası otellerin aşçıbaşıları Türk değildi. Şimdi ise yabancı aşçıbaşı kalmadı” diye konuştu.

GENÇ AŞÇILARA TAVSİYE

Bir işi yapmak isteyen insanın öncelikli hedefi para olmamalı diyen Açıköz, “Mesleği iyi öğrenirseniz zaten para kazanırsınız. Yeni başlayan çocuklar paraya çok bakıyor. Emek olmadan yemek olmaz. Gençlik hiçbir şey yapmayayım ama her şeyin en tepesinde olayım istiyor. Böyle düşünmeyen gençler başarılı olacak. Diğerlere ise onları uzaktan izleyecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.