Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
10:00 Hatay’da tır dorsesinde 31 kaçak göçmen yakalandı
09:44 Mou o yıldızı çok istiyor: Dünyaca ünlü isme teklif gönderildi
09:41 En Nesyri gidiyor mu? Kimse bu kararı beklemiyordu
09:39 Bernardo Aslan oluyor mu: Yönetimden açıklama geldi
09:28 Meteorolojiden uyarı: O illerimize yağmur geliyor
09:23 Transfer hattında son durum: Süper Lig'de sıcak gelişmeler
09:19 Değeri tam 77 milyon euro: O yıldız Türkiye'ye geliyor
09:15 Galatasaray’da ayrılık rüzgârı: En az 6 futbolcu yolcu
09:11 Osimhen'den heyecanlandıran açıklama: O gün netlik kazanacak
09:07 Arda Güler'in başı belada: Tam ilk 11 beklerken...
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Güncel
  4. Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm

Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm

Türkiye’nin en büyük Aynısefa tarlası Elmadağ’da bulunuyor. Elmadağ Kuşçuali Mahallesi’nde 24 dönüm arazi üzerine kurulan Aynısefa tarlasından elde edilen ürünler Ankara’da ATO’ya bağlı aktarlardan satın alınabiliyor.
YAYINLAMA: 16 Ekim 2023 Pazartesi 11:36
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2023 Pazartesi 11:39
Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm 1 16

Tıbbi Aromatik Bitkiler Kooperatifi Başkanı Mert Ünyazıcı, kooperatif olarak Elmadağ Belediyesi iş birliğinde üretiminden tüketimine kadar sürecini yürüttükleri Aynısefa bitkisi hakkında bilgi verdi. Ünyazıcı, “Elmadağ bunu sahiplendi” dedi.

Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm 2 26

Alternatif tıpta önemli bir yere sahip olan Aynısefa bitkisi Türkiye’de en çok Ankara Elmadağ’da yetiştiriliyor. Ankara Ticaret Odası’na bağlı Aktarlar ve Çiçekçiler Komitesi tarafından kurulan Tıbbi Aromatik Bitkiler Kooperatifi’nin (TABKOOP) Elmadağ Kuşçuali Mahallesi’ndeki 24 dönüm arazide üretimini gerçekleştirdiği Aynısefa bitkisinden elde edilen ürünler Ankara’da ATO’ya bağlı aktarlarda satışa sunuluyor. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Tıbbi Aromatik Bitkiler Kooperatifi Başkanı ve Aktarlar Derneği Başkanı Mert Ünyazıcı “Elmadağ bunu sahiplendi” diyerek sözlerine başladı. Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’a teşekkürlerini ileten Ünyazıcı, Aynısefa bitkisinin birçok hastalık için kullanılabildiğini ve kooperatif olarak üretiminden tüketimine kadar tüm süreci yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm 3 36

TAMAMEN AYNISEFA İLE DONATTIK

TABKOOP Başkanı Mert Ünyazıcı, “ATO Aktar ve Çiçekçiler Komitesi’nin bir projesi olarak oluşturulan Tıbbi Aromatik Bitkiler Kooperatifiyiz. Yaklaşık 30 üyemizle tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve satılması organizasyonunu yapıyoruz. Projelerimizden biri Türkiye’nin en büyük Aynısefa bahçesi. Normalde bunu 500 ve bin metrekarelik alanlarda aile işletmeleri yapar. Fakat bunu Elmadağ Belediyesi ile ortak bir proje halinde geliştirdik. Esasında her yerde yetişen bir bitki ama şu anda Türkiye’deki en büyük Aynısefa bitkisi alanı Elmadağ’da 24 dönüm üzerinde bulunuyor. Bir alanı tamamen Aynısefa ile donattık” dedi.

Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm 4 46

ADEM BARIŞ AŞKIN’A TEŞEKKÜR

Ünyazıcı, Elmadağ Belediyesi’nin Ankara tavşanının yanında Aynısefa bitkisini de kendisine bitki olarak seçtiğini belirterek, “Elmadağ bunu sahiplendi. Bu kültürel tarım dediğimiz olayı Elmadağ Belediyesi ile yapıyoruz. Bundan Aynısefa bitkisi yağını ve birçok ürününü üretiyoruz. Bu bitki ülkemizde çok rahat yetişebilen ve çok önemli bir bitki. Ama bitkinin değeri çok bilinmiyor. Burada Elmadağ Belediyesi Başkanı Adem Barış Aşkın’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi bize kucak açtı. Biz de Aynısefa bitkisinin yetiştirilmesi kültürel anlamda tanıtılıp, insanlara sağlık ve şifa anlamında aktarlar vasıtasıyla satış ve organizasyonunu yapıyoruz. Bizim pazarımız şu anda aktarlar” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm 5 56

“DEĞERLİ OLABİLECEK BİR BİTKİ”

Ünyazıcı, Aynısefa bitkisinin çok verimli bir bitki olduğuna değinerek sözlerini şu şekilde noktaladı;

“Sadece çiçeklerinden fayda sağlıyoruz. Çiçekleri toplanıp bundan yağ, bazı ekstraksiyon işlemlerinden sonra da gıda takviyeleri üretiliyor. Egzama ve sedef gibi rahatsızlıklar var ise cilde kullanılabiliyor. İçilerek de midedeki ülser gastrit gibi rahatsızlıklarda kullanılabiliyor.

Türkiye'nin en büyük Aynısefa Tarlası Elmadağ'da: Tam 24 dönüm 6 66

İçindeki etken madde ile şekerin göze verdiği tahribatı azaltıcı olarak gıda takviyesi şeklinde de kullanılabiliyor. Ülkemiz için son derece değerli olabilecek bir bitki. TABKOOP olarak bunun üretiminden tüketimine kadar hepsini yaparak son kullanıcıya ulaştırıyoruz.”

Cemal Emre Kurt / gazeteilksayfa.com

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin