Türkiye'nin en çok satan kimya kitabı hangisi?

Türkiye'nin en çok satan kimya kitabı hangisi?

Profesyonel destek çok önemli. Peki sınavlarda başarı için hangi yardımcı kaynaklara ihtiyaç var? Kimya branşında nasıl profesyonel destek alabilirim? Sınavlara tek başına hazırlanmak mümkün mü? Türkiye’de en çok satan kimya kitabı hangisi? İşte cevabı:

Sınava dayalı eğitim modeline sahip ülkemizde başarılı olmak için yardımcı kaynak kitabı çok önemli. Öğrenciler profesyonel destek almadan başarılı olabilir mi? Sınavlarda başarı için hangi yardımcı kaynaklara ihtiyaç var? Kimya branşında nasıl profesyonel destek alabilirim? Sınavlara tek başına hazırlanmak mümkün mü? Türkiye’de en çok satan kimya kitabı hangisi?

Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlasını sizler için derledik: 

Henüz ilköğretim çağında sınavla tanışan öğrencilerimiz belirli aşamalardan geçtikten sonra yine bir sınav sonucunda aldığı puana göre bir liseye yerleştiriliyor. Ardından yine bir sınav sonucunda yükseköğrenime yani üniversiteye yerleştiriliyor. Yükseköğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz de herhangi bir kamu kurumunda işe başlayabilmek için tekrar KPSS’ye tabi tutuluyor. Yani bir öğrencinin hiç ara vermediğini düşünürsek 25 yaşına kadar sınavlarla iç içe oluyor.  

TEK BAŞINA ÇALIŞMAK YETERLİ DEĞİL

Bütün sınavlarda alınan sonuçlarda en önemli, en belirleyici etken ise öğrencinin okuduğu okul ile aldığı eğitim ve temelinin sağlamlığı bir hayli önem arz ediyor. Ayrıca bütün öğrenciler sınavlarda başarılı olmak için profesyonel desteğe ihtiyaç duyuyor. Her alanda olduğu gibi sınavlarda da adayların başarısının sırrı profesyonel destekte yatıyor. Yani tek başına çalışmak yeterli olmuyor.

orbital-yayinlari.jpgPROFESYONEL DESTEK GEREKLİ

Örneğin Kimya branşında salt okulda öğrendikleriniz sınavda başarılı olmanız için yeterli değil. Mutlaka ek olarak profesyonel desteğe ihtiyaç duyuyorsunuz.

Bu konuya dair yayınlandıktan bu tarafa Türkiye’de en çok satan, TYT Kimya Soru Bankası’nı örnek olarak gösterebiliriz.

Doç. Dr. Serkan Yavuz, Doç. Dr. Hamdi Özkan koordinatörlüğünde hazırlanan TYT Kimya Soru Bankası, öğrencinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testinde (TYT) başarılı olması amaçlanmış.

İşte Türkiye'nin en çok satan kimya kitabı

2023 VİZYONU DİKKATE ALINMIŞ

Orbital Yayınları TYT Kimya Soru Bankası kitabı, Milli Eğitim Bakanlığın 2023 eğitim vizyonu dikkate alınarak disiplinler arası sorulara da yer verilmiş. Kitap s, p ve d şeklinde sınıflandırılan testlerden oluşmakta.
Doç. Dr. Serkan Yavuz, Doç. Dr. Hamdi Özkan koordinatörlüğünde hazırlanıp, Orbital Yayınlarından çıkan TYT Kimya Soru Bankası kitabı özetle şöyle anlatılıyor:

orbital-yayinlari-kimya-soru-bankasi.jpg“Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu
olan Temel Yeterlilik Testinde (TYT) başarılı olmanız
amacıyla, Orbital Yayınları TYT Kimya Soru Bankası kitabımızı titiz bir çalışma sonucunda hazırladık. Ayrıca, kitabımızda Milli Eğitim Bakanlığın 2023 eğitim vizyonu dikkate alınarak disiplinler arası sorulara da yer verilmiştir.
Kitabımız s, p ve d şeklinde sınıflandırdığımız testlerden
oluşmaktadır.

s Testi

s Testleri, öğrencilerin konuyla ilgili sahip olmaları gereken
temel bilgi ve becerilerin kazanılmasına katkı sağlayacak
sorulardan oluşur. S testlerinde, konuyla ilgili kazanımların
mikro hücrelere ayrılmasına özen gösterilmiştir.
Bu testler, öğrencide belirli kavram ve genellemeler kümesi
oluşmasına olanak sağlar. Öğrencilerin kazanımlara
dair yanlış veya eksik öğrenmelerinin süreç başında
giderilmesini ve öğrencilerin konuya dair ilgi ve çalışma
isteklerini artırmayı amaçlar.

p Testi

p Testleri, öğrencilerin s testlerinde edindikleri bilgileri daha kapsamlı sorular içerisinde kullanarak bilgileri yorumlamalarına ve yapılandırmalarına yardımcı olmayı amaçlar. Birden fazla kazanımın yer aldığı bu testlerdeki sorular; öğrencileri konu üstünde çok boyutlu düşünmeye yönlendirecek ve konunun daha detaylı öğrenilmesine imkân sağlayacak nitelikte hazırlanmıştır. Böylece öğrencilerin konunun bütünü ile ilgili karşılaşılabileceği her türlü bilgi, işlem ve yorum temelli sorulara karşı hazır olması amaçlanmıştır.

orbital-yayinlari-soru-bankasi.jpgd Testi

d testleri, s ve p testlerinde kullanılan bilgileri farklı koşullara
ve yeni problemlere uyarlayarak bilgilerin Kimyanın
günlük hayat yansımaları ve diğer disiplinler ile ilişkilendirilmesini sağlar. Öğrencilerin edindikleri bilgilerden çıkarımlarda bulunarak bilgiyi yaşantı haline getirmelerini
amaçlar.

Öğrencilere bilişsel düşünmenin yanı sıra analitik,
yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi fen okur−yazarlıklarınının
gelişmesine katkıda bulunacak üst düzey düşünme
becerilerini kullandırtmayı ve geliştirmeyi hedefleyen
beceri temelli sorulardan oluşur.

Kitabımızın hazırlık aşamasında, geçmiş yıllarda ÖSYM
tarafından gerçekleştirilen TYT ve YGS’de çıkmış sorular
dikkatle incelenmiştir.

Testlerin soru tarzı ve konu kapsamı çıkan sorular temel alınarak, Temel Yeterlilik Testine (TYT) uygun olarak hazırlanmıştır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı son Kimya Öğretim Programındaki kazanımlara uygun olmasına özen gösterilmiştir. Başarılarınızda yanınızda olmak istedik. Katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize…Her şey gönlünüzce olsun…”
 

www.gazeteilksayfa.com / ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.