Türkiye'nin en genç belediye başkanı oldu

Türkiye'nin en genç belediye başkanı oldu

Sandıktan çıkan kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin en genç belediye başkanı belli oldu. Peki, en genç belediye başkanı hangi ilden çıktı? İşte detaylar...

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Sandık başına giden yaklaşık 60 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için oy kullandı. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yurt genelinde sandıklar açıldı ve sayım başladı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Karabük'te seçimi yüzde 34,49 oy alan AK Parti'nin adayı Özkan Çetinkaya kazandı. 36 yaşındaki Özkan, bu sonuçla Türkiye'nin en genç belediye başkanı oldu.

Çetinkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Karabüklü vatandaşları saat 22'de AK Parti İl Başkanlığı önüne davet etti.

ÖZKAN ÇETİNKAYA KİMDİR?

Özkan Çetinkaya, 1988'de Karabük'te doğdu. Önceki dönem AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığı yapan Çetinkaya, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Karabük Belediye Meclis Üyeliğinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı.Esnaf olan Çetinkaya, evli ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.