Türkiye'nin en popüler bebek isimleri belli oldu: Bu adlar sadece 1 kişide var

Türkiye'nin en popüler bebek isimleri belli oldu: Bu adlar sadece 1 kişide var

Türkiye'nin en popüler bebek isimleri belli oldu. Erkeklerde "Alparslan", kızlarda ise "Zeynep" ismi zirvede yer aldı. Bazı isimler ise Türkiye'de yalnızca 1 kişide var. İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'deki en popüler bebek isimleri belli oldu.

2022'de 1 milyon 22 bin 737 bebek dünyaya gelirken, yalnızca 1 kişide olan isimler de netleşti.

Buna göre; Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal isimleri, Türkiye'de yalnızca 1 kişide bulunuyor.

EN POPÜLER İSİMLER

NTV'de yer alan habere göre; 2022 yılında en çok tercih edilen erkek ismi "Alparslan" oldu. Kız isimlerinde de "Zeynep" var.

En çok tercih edilen isimlere bakıldığında erkek bebeklerden 8 bin 366'sın Alparslan, 6 bin 303'üne Yusuf, 5 bin 72'sine Miraç ismi konuldu. Bu isimleri sırasıyla Göktuğ, Ömer Asaf, Eymen, Aras, Ömer, Mustafa ve Ali Asaf takip etti.

Geçen yıl Zeynep ismi 8 bin 870 bebeğe verildi. Ayrıca 6 bin 854 bebeğe Defne, 6 bin 833 bebeğe ise Asel ismi konuldu. Kız bebeklerde Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.