Türkiye’nin hava durumu bilgileri Başkentte değerlendiriliyor

Türkiye’nin hava durumu bilgileri Başkentte değerlendiriliyor

Türkiye’nin su, hava ve toprak kalitesi anlık olarak Ankara’dan takip ediliyor. Yapılan bu takiplerin ardından işletmelerin yükümlülüklerini yerine getirip getirmedikleri belirleniyor.

Türkiye’nin hava durumu verileri anlık olarak Ankara’dan takip ediliyor. Bu takipler sonucunda vatandaşlar Türkiye’nin hava kalitesinden anlık olarak haberdar oluyor.

Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanı Soner Olgun, Çevre Referans Laboratuvarı'nda bulunan Sürekli İzleme Merkezi'nde, Türkiye'nin hava, su ve toprak kalitesinin anlık olarak takip edildiğini vurguladı. Olgun, 417 tesiste debisi 5 bin metreküp gün ve üzerinde olan atık su arıtma tesislerinin çıkış sularını online olarak izlediklerini açıkladı. Olgun, “365 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu ile Türkiye'nin hava kalitesini anlık olarak takip ediyoruz. Yine kirletici vasfı yüksek olarak tabir ettiğimiz sanayi tesislerinin baca gazlarını, online olarak izliyoruz. Şu anda sistemimize bağlı olan 736 adet baca, bu merkezden anlık olarak takip ediliyor" ifadelerini kullandı.

SONUÇLAR VATANDAŞIN ERİŞİMİNE AÇILDI

Olgun, ülke genelindeki toplam 365 hava kalitesi izleme istasyonundan oluşan, Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı ile Türkiye'nin hava kalitesi anlık olarak takip edildiğini belirtti. Sonuçların internet adresinden ve Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı mobil uygulamasından vatandaşların erişimine sunulduğunun altını çizen Olgun, "Halkımızın, soluduğu havanın kalitesini bilmeye hakkı var” dedi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum