Türkiye'nin meşhur yiyeceği dünyada en iyi hamur işi lezzetleri arasında!

Türkiye'nin meşhur yiyeceği dünyada en iyi hamur işi lezzetleri arasında!

CNN Travel tarafından dünyanın en iyi ekmek çeşitleri sıralandı. Listede Türkiye'den simit yerini aldı. Lavaşın ise Ermenistan lezzeti olarak gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı.

CNN Travel, dünyanın en iyi 50 ekmeğini seçti. Listede Türkiye'den de simit yer aldı. CNN Travel, sitesinde simidi şöyle tanımadı:

"Susama bulanmış ve halka şekli verilmiş simit, Türkiye'nin en iyi ayaküstü ikramı olabilir. Birkaç on yıl öncesine kadar satıcılar İstanbul sokaklarında ellerinde tepsiler dolusu simitlerle dolaşırken, artık seyyar ekmek satıcılarına pek rastlanmıyor.

Bunun yerine, insanlar simitlerini yol kenarındaki stantlardan alıyor. Simit, odun fırınına girmeden önce şekerli suya ya da inceltilmiş pekmeze batırılıyor ve yoğun ısıda karamele dönüşen kaygan bir tabaka elde ediliyor."

LAVAŞ ERMANİSTAN'IN SAYILDI

Öte yandan lavaşın ise Ermenistan lezzeti olarak kabul edilmesi dikkat çekti. Türkiye'de, Azerbaycan'da ve İran'da da çok fazla tüketilen ve yapılan lavaşın listede Ermenistan ekmeği olarak gösterilmesi tepki çekti. Lavaş, UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras listesine alınmış, Türkiye'de tepki görmüştü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.