Türkiye’nin Sağlık Elçisi

Türkiye’nin Sağlık Elçisi

Uluslararası Sağlık Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı Dr. Fulya Sağlık, Türkiye’nin sağlık elçiliğini üstlenmiş durumda. Büyükelçilerin ve yabancı diplomatların eşleriyle sık sık bir araya gelerek etkinlikler düzenleyen Dr. Fulya Sağlık, Türkiye’nin sağlık

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun tavsiyesi sonrası Uluslararası Sağlık Derneği kuran ve başkanlığını yapan Dr. Fulya Sağlık, Türkiye’de sağlık elçiliğini üstlenmiş durumda. Büyükelçilerin ve yabancı diplomatların eşleriyle sık sık bir araya gelerek etkinlikler düzenleyen Dr. Fulya Sağlık, Türkiye’nin sağlık sektörünün tanınmasına katkı sağlıyor.  

DERNEĞİN FİKİR ANASI SARE DAVUTOĞLU

Dr. Fulya Sağlık Uluslararası Sağlık Derneği’nin fikir anası olarak Sare Davutoğlu gösterdi ve şunları söyledi: “Alsın da bizim derneğimizin temellerini Sayın Başbakanımızın eşi Doktor Sare Davutoğlu atmıştır. 2 – 3 sene önce Avusturya Büyük Elçiliği’nin rezidansında bir kadınlara yönelik yemek vardı. Orada büyükelçi eşleri ve yanlarında getirdikleri bir Türk misafirleri vardı. Tanışma organizasyonu düzenlenmişti. Dr. Sare hanımda oradaydı yemek yerken tanışma fırsatımız oldu ve çalışmalarımdan bahsettim. Orada Sare Hanım yaptığınız çalışmaları şahsi olarak değil, tüzel kişilik olarak yaparsanız daha iyi olur şeklinde bana fikir verdi. Bu fikirden yola çıkarak bende Uluslararası Sağlık Derneği’ni kurdum.”

BÜYÜKELÇİ EŞLERİYLE HASTANELERİ GEZİYORUZ

“Büyükelçi eşleriyle yabancı dilde çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz” diyen Sağlık, “Sağlıkta Türkiye’nin geldiği noktayı onlara anlatmaya çalışıyoruz. Ankara’mızın en iyi hastanelerinde zaman zaman toplanıp robotik teknik, göz ameliyatında gelinen son noktalar, ağız ve diş estetiği gibi konuları irdeliyoruz, hastanelerimizi tanıtıyoruz” dedi. Büyükelçi eşlerine hastanelerde etkinlikler yaptıklarını söyleyen Sağlık, “Hastanelerde ne gibi teknik elaman, alet edevat var onları gösteriyoruz. Bu tür toplantıların çokta güzel olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki aylarda yine böyle bir organizasyon yapmayı planlıyorum” diye konuştu.

TÜRK HEKİMLERİ ÇOK YETENEKLİ

Türkiye sağlık açısından çok iyi konumda olduğunu belirten Sağlık, “Ben Avrupa’da da incelemeler yaptım, bizim hekimlerimizde özellikle çok yetenekli ve başarılılar bunu da belirtmek istiyorum. Avrupa’da da bakım çok iyi, 5 yıldızlı otel konforu veriyorlar ama burada önemli olan ameliyatı yapacak doktordur. Siz istediğiniz kadar en iyi aleti getirin yetenek ve el becerisi yoksa o aletin bir anlamı yok. Ülkemize gelen diplomatik eşlerin ülkemizin sağlık alanında gelmiş olduğu noktayı burada görüyor. Sağlık turizmi ülkemizde her geçen gün gelişiyor. Türkiye’nin bu noktada iyi yerlere geleceğini düşünüyorum, hedefler zaten bu yönde” ifadelerini kullandı.        

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.