Türkiye'nin ünlü bankası 140 milyar liralık holding kuruyor

Türkiye'nin ünlü bankası 140 milyar liralık holding kuruyor

Türkiye'nin ünlü bankası, tüm iştiraklerini yeni kuracağı holdingin çatısı altında toplama kararı aldı. Bu holdingin sermayesi 140 milyar lira olacak.

Türkiye'nin ünlü bankalarından biri olan İş Bankası, iştiraklerini holding çatısı altında toplama kararı aldı. Banka, yeni holdingin kuruluş kararını KAP'a bildirdi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan bildirime göre bankanın bağlı ortaklıkları 'iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme' suretiyle İş Bankası'nın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir anonim şirkete devredilecek.

SERMEYE 140 MİLYAR TL

Şirket sermayesi, devredilecek paylardan doğan 139 milyar 334 milyon TL ve nakdi sermaye tutarı 665 milyon 983 bin TL olmak üzere toplam 140 milyar TL olacak.

KAP BİLDİRİM GELDİ

İş Bankası'nın KAP bildiriminde şu ifadeler kullanıldı:

"Bankamız, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'nin yaralarının sarıldığı bir ortamda, henüz Cumhuriyet ilan edilmemişken düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'nde vurguladığı "iktisadi bağımsızlık" vizyonu doğrultusunda ülkemizin ilk milli bankası olarak kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana, misyonunun gereği olarak bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra özellikle ülkemizin iktisadi kalkınmasında kritik önem taşıyan sanayi ve üretim alanlarında şeker, cam, dokuma ve daha pek çok sektörde bizzat kurduğu ve iştirak ettiği 300'ü aşkın şirketle Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında üstüne düşen görevi başarıyla yerine getirmiştir. Cumhuriyetimizin tarihi ve iktisadi gelişiminin tüm evreleriyle örtüşen Bankamız, ikinci yüzyılında da ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.