Türkiye’nin yeni trendi sanat eserleri

Türkiye’nin yeni trendi sanat eserleri

Türkiye’de yeni gözdenin sanat eserlerine yatırım yapmak olduğunu söyleyen Emin Can Terzioğlu, sanat eserlerinin, koleksiyoner ve yatırımcılara enflasyon ve doların üzerinde kazançlar getirdiğini vurguladı.

Emin Antik Sanat Merkezi İşletmecisi Emin Can Terzioğlu, gazetemize sanat eserlerine yatırım yapma hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de sanat eserlerine yatırım yapmanın giderek yaygınlaştığını söyleyen Emin Can Terzioğlu, “Sanat eserleri, enflasyon ve dolardan daha çok prim yaptı. Bunu da gördükçe ilgi artmaya başladı. Ülkenin dar ekonomisine rağmen sanat eserlerine olan ilgiyi artırmak için biz de elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Terzioğlu, doğru sanatçı ve sanat değeri yüksek doğru imzaların sonunda çok ciddi karşılıklar bulabileceğini ifade etti.

arabaslik2.jpg

TÜRKİYE’NİN YENİ GÖZDESİ

Dünya’nın her yerinde yüzyıllardır yatırım aracı olarak sanatın bulunduğuna dikkat çeken Emin Can Terzioğlu, sanat eserlerine yatırım yapanların (koleksiyonerlerin) bunu bir karşılığı olduğu için aldığını ve bundan paranın yanı sıra saygınlıkta kazandığını söyledi. Terzioğlu, “Bu manada da Türkiye’de de yeni sirayet etmeye başlayan bir durum var. Sanat eserleri günümüzde beklentimizden az da olsa yatırım aracı olarak görülmeye başlandı ve giderek hızlanacak. Çünkü bir toplumun uluslararası camiada varlığını sağlayabilmesi için en önemli veri elimizdeki sanat eseridir. Gitgide Dünya’da bilinen sanatçılarımız oluyor. Yatırımcıları da kazanıyor. Sanat eserleri, enflasyon ve dolardan daha çok prim yaptı. Bunu da gördükçe ilgi artmaya başladı. Ülkenin dar ekonomisine rağmen sanat eserlerine olan ilgiyi artırmak için biz de elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

genel.jpg

CİDDİ KARŞILIĞI OLUYOR

Bazı koleksiyonerlerin yaptığı koleksiyonlarda sadece bazı sanat eserleriyle çocuklarını yurtdışında okuttuğunu belirten Emin Can Terzioğlu, vaktinde 10 bin liraya satın alınan sadece 10 tane eser ile milyoner olunabildiğini ifade etti. Terzioğlu, “ Büyük yatırımcılar artık sanat eserlerine yatırım yapıyorlar. Vatandaşlar tasarruflarını sanat eserlerine yönlendirebiliyor. Biz bir anlamda sanat yatırım danışmanıyız. Doğru sanatçı ve sanat değeri yüksek doğru imzalar sonunda çok ciddi karşılıklar bulacaktır. Bugün 10 bin liraya alabileceğiniz dolar ya da başka bir şey ne kadar prim yapabilir ama 10 bin liralık bir tablo yarın veya 10, 20 yıl sonra 1 milyon edebilir” şeklinde konuştu.

genel2.jpg

KÜLTÜR SANAT YATIRIMI

İbrahim Terzioğlu ise sanat eserlerinin dünyanın her yerinde büyük bir yatırım aracı olduğunu dile getirerek, “İnsanlar kültür sanatta da yatırım şeklinde düşünebiliyorlar. Bugün Picasso’nun yaşadığı dönemin satış değerlerini düşünün. Bizim ülkemizde de bir Orhan Peker düşünün. Yaşadığı dönemde 3 bin liraya sattığı eser bugün 1 milyona satılıyor. Yaşayan ressamlarda da böyle durumlar var” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.