Tus sınavı ertelendi mi?

Tus sınavı ertelendi mi?

Depremlerin ardından internette TUS sınavı ertelendi mi sorusunun cevabı aranıyor. Peki Tus sınavı ertelendi mi? Tus ertelendi mi? İşte cevabı:

Tus sınavı ertelendi mi? Depremlerin ardından internette TUS sınavı ertelendi mi sorusunun cevabı aranıyor. Peki Tus sınavı ertelendi mi? Tus ertelendi mi? İşte cevabı:

Bu soruların cevabına geçmeden önce, TUS'un yani Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın ne olduğunu hatırlamak gerekirse, TUS, Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.

Sınava ayrıca veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olanlar da başvurabilir.

Peki Tus sınavı ertelendi mi?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 sınav takvimi sonrasında TUS başvuru ve sınav tarihi belli oldu. Buna göre; TUS sınavı 26 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Nitekim 2023 TUS sınavı için başvurular 27 Ocak'ta başlamış 6 Şubat'ta sona ermişti. Başvuru süreci tamamlanmış olan 2023 TUS sınavı şuan için daha önce ilan edilmiş tarih olan 26 Mart'ta yapılacak.

Tus sınavının ertelendiğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.