Tweet atmak artık kolay değil!

Tweet atmak artık kolay değil!

Elon Musk, artık X'e yeni kayıt olan, yeni hesap oluşturan kişilerden yıllık ödeme talep edeceğini açıkladı.

X'in CEO'su Elon Musk dün X üzerinden paylaştığı bir tweet ile platformdaki yeni büyük değişikliğin haberini verdi. Artık platforma yeni üye olacak kişilerin uygulamayı kullanabilmeleri ve hatta tweet atabilmeleri için bile para ödemeleri gerektiğini açıkladı.

BOT HESAP SORUNU

X, son zamanlarda artan bot hesaplarıyla mücadele etmek zorunda olduğunu söylüyor. Bu yapa hesaplar, genellikle spam yaymak, manipülasyon yapmak veya kötü niyetli amaçlar için kullanılıyor. Platform, botları tespit etmek ve kullanıcı deneyimini korumak için yeni önlemler üzerinde çalışıyor. Ancak, bu sorun hala ciddi bir tehdit oluşturuyor ve kullanıcıların güvenliğini riske atıyor. Yapılan bu değişikliğin ve alınan kararın sebebi de haliyle herkes tarafından merak edildi. Dün, sosyal medyada Threads'in Türkiye'de kapatılmasından sonra en çok konulardan biri olan X'in tamamen ücretli olmasının temel nedeninin, bot sorununu ortadan kaldırmak olduğu belirtildi.

ÜCRET KARŞILIĞI TWEET

Yeni hesaplardan X'te yer işareti koyma, mention atma ve tweet atma gibi temel özellikler için ücret talep edileceğine dair atılan bir tweeti cevaplayan Musk, bunun tek yol olduğunu belirten bir cevap verdi. Botların, bot testlerinden kolayca geçmesi de X'teki saldırıların artmasına neden oluyor. Bu bot saldırılarından kurtulmak için de tek çözümün bu olduğu dile getirildi. Halihazırda Yeni Zelanda ve Filipinler'de mevcut olan bu uygulama, yıllık 1 ABD doları tutarında bir ödeme ile gerçekleşiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.