Ücretsiz taşıma sona mı eriyor? Özel halk otobüsleri için kritik tarih belli oldu

Ücretsiz taşıma sona mı eriyor? Özel halk otobüsleri için kritik tarih belli oldu

Özel halk otobüslerinin ücretsiz ve indirimli yolcu taşımacılığı ile ilgili nihai karar 15 Ekim'de verilecek. TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara, yüz binlerce kişiyi ilgilendiren karar için toplantıyı işaret etti.

Toplu ulaşımdaki ücretsiz ve indirimli yolcu taşımacılığı ile ilgili nihai karara geri sayım başladı. Yüz binlerce kişi ilgilendiren konuyla ilgili karar 15 Ekim'de alınacak.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, ücretsiz ve indirimli ulaşım ile ilgili nihai kararın 15 Ekim'deki toplantıda verileceğini açıkladı.

Toplantı, 15 Ekim 2023 Pazar günü Saat 13.30'da Ankara Ticaret Odası (ATO) Duatepe Toplantı Salonunda yapılacak.

d0854388-521a-44b6-ac2a-b07693fd8340.jpg

Kara'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye genelinde hizmet veren özel halk otobüsleri Esnaflarımızın, ücretsiz ve indirimli ulaşım hizmet vermek zorunda olduğu Vatandaşlarımız ile ilgili nihai kararları vermek üzere; Türkiye Geneli Özel Halk Otobüsü Kooperatif Başkanlarımızın katılımıyla toplantı yapılacaktır. Tüm Kooperatif Başkanlarımızın katılmalarını rica ederim."

EYLÜL AYINDA KONTAK KAPATMA KARARI ALMIŞLARDI

Özel halk otobüsleri artan maliyetlerden dolayı 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz ve abonman kullanan öğrencileri indirimli taşımak istemiyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eylül ayında yaptığı açıklamada 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini duyurmuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.