UEFA’dan radikal karar: Kulüplere yeni hak geliyor!
Avrupa futbolunda yeni bir dönem başlıyor. UEFA, uzun süreli sakatlık yaşayan futbolcuların yerine geçici oyuncu ekleme hakkı tanıyarak kulüplere esneklik sağladı.
Avrupa futbolunda yeni bir dönem başlıyor. UEFA, uzun süreli sakatlık yaşayan futbolcuların yerine geçici oyuncu ekleme hakkı tanıyarak kulüplere esneklik sağladı.
UEFA İcra Komitesi’nin aldığı kararla, kulüpler yeni sezon itibarıyla grup aşamasının altıncı haftasına kadar uzun süreli sakatlık veya ciddi hastalık yaşayan oyuncularının yerine geçici olarak bir futbolcuyu kadroya dahil edebilecek.
AMAÇ, SAKATLIKLARI AZALTMAK
Yeni düzenlemenin temel amacı, sakatlık nedeniyle yaşanan kadro daralmalarını önlemek ve kalan oyuncular üzerindeki yükü azaltarak yeni sakatlık risklerini minimuma indirmek. Takımlar bu haktan lig aşaması boyunca sadece bir kez yararlanabilecek.
TÜRK TEMSİLCİLERİ DE FAYDALANACAK
Türkiye’yi Avrupa sahnesinde bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Samsunspor temsil edecek. Sarı-kırmızılılar Şampiyonlar Ligi’nde, sarı-lacivertliler Avrupa Ligi’nde, Samsunspor ise Konferans Ligi’nde mücadele edecek. Bu kulüpler de yeni uygulamadan yararlanabilecek.
AVRUPA KUPALARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
UEFA’nın yeni sezon takvimine göre Şampiyonlar Ligi 16 Eylül 2025’te, Avrupa Ligi 24 Eylül 2025’te, Konferans Ligi ise 2 Ekim 2025’te başlayacak.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.