Uluabat Gölü'nde yasa dışı balık avına ağır darbe
Bursa'daki Uluabat Gölü'nde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak balık avcılığı yapan 30 kişiye toplam 427 bin TL idari para cezası uygulandı. Operasyonlarda ele geçirilen çok sayıda canlı balık ise yeniden göle bırakıldı.
Bursa'nın Nilüfer Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Uluabat Gölü'nde yasa dışı su ürünleri ve kara avcılığına yönelik yoğun bir denetim faaliyeti gerçekleştirdi. "Usulsüz Su Ürünleri ve Kara Avcılığı ile Mücadele" çalışmaları kapsamında yapılan operasyonlarda, kaçak avlandığı tespit edilen 30 kişiye toplamda 427 bin TL para cezası kesildi.
YÜZLERCE KİLO CANLI BALIK KURTARILDI
Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda yakalanan kaçak avcılardan ele geçirilen toplam 510 kilogram canlı turna ve sazan balığı, doğal yaşamın korunması amacıyla yeniden Uluabat Gölü'ne bırakıldı. Bu sayede gölün biyoçeşitliliğine önemli bir katkı sağlandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.