Ulucanlar'da restore tam hız devam ediyor

Ulucanlar'da restore tam hız devam ediyor

Altındağ Belediyesi, Ankara'nın tarihi semtlerinden Hamamarkası, Sakarya Mahallesi ve Ulucanlar'da yürüttüğü restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hamamönü'nün ardından restorasyon çalışmalarını Hamamarkası'na kaydıran Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yürüttüğü tarihi alanları koruma çalışmalarını Sakarya Mahallesi ve Ulucanlar bölgesine doğru genişletti. 

Altındağ Belediyesi, Ulucanlar ve Sakarya Mahallesi'nde yürütülen yenilme ve bakım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 18'inci ve 19'uncu yüzyıldan kalma pek çok tarihi yapının bulunduğu semtte yürütülen çalışmaların arka sokaklara kadar uzanması en çok bu bölgede yaşayan vatandaşları memnun etti.

ARA SOKAKLAR DA RESTORE EDİLİYOR

Restorasyon çalışmalarının kısmen de olsa başladığı Ulucanlar ve Sakarya Mahallesi'nde yenilenme ve bakım çalışmalarının kapsamı, geçtiğimiz aylardan itibaren iç sokaklar kadar genişletildi. Hamamönü ve Hamamarkası semtlerinin yanı başında bulunan Sakarya Mahallesi, Ankara'nın en eski semtlerinden biri olmasına karşın uzun süredir bakımsızlıktan bitap düşmüş durumdaydı. Bölgedeki yapıların önemlice bir bölümünün boş olması mahalle sakinleri tarafından eleştirilen ve hoşnutsuzluk yaratan bir durum olarak öne çıkıyordu. Mahalleli, civardaki pek çok semtin ve mahallenin restore edildiğini ve restorasyon sırasının da artık kendi evlerinde olduğunu ifade ederek, çalışmaların ara sokaklara kadar uzanmasından memnun olduklarını söyledi.

UMUT VERİCİ BİR GELİŞME

Ulucanlar'ın 60 yıllık sakini Osman Taşçı da, semtteki restorasyonun bir an önce tamamlanmasını büyük bir heyecan içinde beklediklerini ifade ederek, çalışmalarının sokak aralarına kadar uzanmasını umut verici bir gelişme olarak gördüklerini söyledi.   

2008'DE BAŞLADI

Ankara'da tarihi koruma projesini ilk kez 2008 yılında Hamamönü'nde başlatan Altındağ Belediyesi, işe Hamamönü ve Kale'nin sokaklarından başladı. Hamamönü'nde komple bir mahalle restore edildikten sonra, bu alanı turistik bir cazibe merkezine dönüştü. Altındağ Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını yürüttüğü yerlerden bir diğeri de Ulucanlar Cezaevi oldu. Ulucanlar Cezaevi yıkılmaktan kurtarılarak, restore edildi ve müzeye dönüştürüldü.

UĞUR DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.