Ulus’ta dönüşüm devam ediyor: Anafartalar’a yeni yeşil alan

Ulus’ta dönüşüm devam ediyor: Anafartalar’a yeni yeşil alan

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus’ta başlattığı, tadilat ve dönüşüm projesi hız kesmeden devam ediyor. Anafartalar Caddesi’ni Ulus Hali’ne bağlayan meydanda başlatılan yeşil alan çalışmasıyla, başkentliler modern bir dinlenme alanına daha kavuşuyor.

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, başkentin kalbi olan ve tarihe tanıklık eden Ulus, hayata geçirilen projelerle yeni bir kimliğe bürünüyor. Yenileme çalışmalarıyla özellikle turizmi canlandırmak hedeflenirken, yaşanabilir alanların genişletilmesi de vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. 100. yıl çalışmalarının önümüzdeki yerel seçimlere kadar tamamlanması planlanıyor.

1-arabaslik.png

MEYDANA YENİ YEŞİL ALAN

Ulus’u daha yaşanılabilir bir bölgeye çevirmek için başlatılan projede, Anafartalar Caddesi’ni Ulus haline bağlayan meydanda yeni çalışmalar başlatıldı. Tamamı beton olan meydanın kaldırım taşları sökülerek yeni yeşil alan çalışması başlatıldı. Ağaçlandırma için dönüştürülecek meydan başkentlilerin yeni dinlenme alanı olacak.

2-arabaslik.png

MODERN DURAKLAR YAPILDI

Anafartalar Caddesi üzerinde uzun süredir devam eden kaldırım çalışmalarının birinci etabının sonuna gelindi ve cadde yeni kaldırımına kavuştu. Kaldırım çalışmaları ile birlikte eski duraklar da yerini modern duraklara bıraktı. Yeni yapılan duraklar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Yeni yapılan duraklarla birlikte caddede yaşanan otobüs bekleme karmaşası da son buldu.

3-arabaslik.png

ULUS MEYDAN TASARIM PROJESİ’NDE SON DURUM

Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı ile 100. Yıl Çarşısı’nın yıkım çalışmasının tamamlanmasıyla başlatılan proje kapsamında, meydan çalışmalarına da ara verilmeden devam ediliyor. Ulus’a nefes aldıracak 7 bin 800 metrekarelik meydanda yeşil alanlar, modern kent mobilyaları, açık sergi alanları, kafeterya ve 216 araç kapasiteli otopark inşaatının 2024 yerel seçimlerine kadar bitirilmesi planlanıyor. ‘’Ulus Meydan Tasarım Projesi ”nin tamamlanmasıyla birlikte 1. ve 2. TBMM Binası, Hacı Bayram Camii ve Ankara Kalesi gibi kentin tarihi simgelerinin yer aldığı bölgenin çehresi değişerek estetik bir görünüm kazanacak.

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.