UNICEF Nijerya’ya milyonlarca aşı gönderdi

UNICEF Nijerya’ya milyonlarca aşı gönderdi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), difteri salgınının yaygınlaştığı Nijerya'ya hastalıkla mücadele hedefiyle 9,3 milyon doz aşı gönderdiği açıklandı.

UNICEF Nijerya İletişim Sorumlusu Nchekwube Nwosu-Igbo, yaptığı açıklamada, UNICEF'in ülkede hastalığın yaygın olduğu eyaletler için 9,3 milyon doz difteri aşısı gönderdiğini belirtti. Nwosu-Igbo, 4 milyon doz difteri aşısının salgının merkez üssü Kano eyaletine sevk edildiğini ve aşıların Nijerya hükümetinin salgınla mücadelesine destek sağlayacağını bildirdi.

UNICEF'in tedarik ettiği 4 milyon doz aşıyı da gelecek haftalarda hükümete vereceğini anlatan Nwosu-Igbo, Nijerya'daki her çocuğun aşılanabilmesi için destek çağrısında bulundu. Nijerya'da Aralık 2022'den bu yana 7 bin 202 difteri vakası tespit edildi ve şu ana kadar 453 kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci salgın dalgasının yaşandığını doğrulamıştı. Kuşpalazı olarak da bilinen difteri, "corynebacterium diphtheriae" adlı mikroorganizmanın boğaz, burun, göz ve deriye yerleşmesiyle ortaya çıkıyor. Bulaşıcı olan hastalık, ölüme yol açabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.